Spicy kylling med søtpotethummus

Dropp tapas og lag hummus og andre spennende dipp i ulike varianter sammen med kylling og salater. Sunt, spennende og velsmakende! Denne kombinasjonen med søtpotethummus og kylling kan serveres sammen med brød, yoghurtdressing, oliven, en grønn salat eller andre salater og dipp fra aichasmat.no som:

Grillet paprika- og auberginesalat

Spinat og stekt løk salat med granatepler

Klassisk marokkansk agurk og tomat salat

Avokado og kikertsalat

Salat med kidneybønner, paprika og vårløk

Muhammara paprika og valnøtt dipp

Zalouk

Jalla jalla hummus

 

 

Spicy kylling med søtpotethummus

personer: 4

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter skjæres i biter
  • Marinade:
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts paprika
  • 1 - 1 1/2 ts chiliflak
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 spisskummen
  • 2 ss soltørkete tomater i olje, hakket
  • 1 ts salt
  • 2 ss sitron saft
  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 2 ss persille, hakket
  • -
  • Søtpotethummus:
  • 1 stor søtpotet, skrelt og i terninger
  • 3 fedd hvitløk med skall
  • 1 boks ( ca. 240 g) ferdigkokte kikerter
  • 2 ss vann fra kikertene eller mer
  • 2 ss tahini
  • 1 ts spisskummen
  • 1 sitron og litt revet sitronskall
  • litt salt
  • 2 ss pinjekjerner, ristet

Slik gjør du

  1. Kylling: Bland alle ingredienser til marinade . Tilsett kyllingbiter og vend dem godt i blandingen til alle bitene er godt dekket av marinaden. La kyllingen marinere i en time i kjøleskapet ( I mens kan du lage søtpotethummus og forberede salaten) Legg trespydene i vann en liten stund før bruk. Træ kyllingbitene på spydene og dytt soltørkete tomater fra marinaden mellom kyllingbitene. Stek på grill , stekepanne eller i ovn i 5 – 6 minutter på hver side eller til du ser at de er gjennomstekt.  
  2. Søtpotethummus : Legg potet og hvitløksfedd på et stekebrett med bakepapir. Dryss over litt salt, drypp over olivenolje og bland alt godt sammen. Stek søtpotetene ved 200 °C til de blir møre, ca. 20 minutter. Press den ovnstekte hvitløk ut av skallet og bland sammen med møre søtpotet terninger og øvrige ingredienser. Kjør alt til puré med kjøkkenmaskin eller håndblender og smak til med salt. Hummus skal ha en myk konsistens.  Tilsett litt av kikertvannet for mykere konsistens. Fordel hummus utover et fat og drypp over litt oliven olje. Strø over ristete pinjekjerner og server sammen med kyllingspyd,  en eller flere salater og oliven.

Ingen kommentarer