Avokado og kikertersalat med smak av Maroc

Scroll down to the bottom for avocado and chickpeas salad  with a moroccan twist recipe in english.

Denne marokkansk inspirerte salaten med kikerter og avokado er nydelig tilbehør til det meste. Avokado og kikertersalat smaker godt både til grillet kylling, kjøtt og fisk.  Eller server som en egen rett til en kjøttfri dag. #belgvekster

Avokado og kikertersalat med smak av Maroc

Personer: 2

Ingredienser

  • Ca. 300 g ( 1 boks) ferdigkokte kikerter
  • 2 avokado, skjær i båter
  • 1 agurk, skjær på lang, så i tynne skiver
  • 1 rødløk, skjær i strimler
  • 1 fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1 sitron, saften
  • ½ ts spisskummen
  • ¼ ts chiliflak
  • ¼ ts salt
  • Litt nykvernet pepper
  • Litt mynte, hakket( kan sløyfes)
  • frisk perslle, hakket

Slik gjør du

  1. Rens og skjær opp alle grønnsakene, bland med kikerter og anrett på fat. Bland olivenolje, sitronsaft, hvitløk, spisskummen, salt, chiliflak og urter. Hell dressingen over salaten. Dryss gjerne mer chiliflak og persille over salaten.   

Moroccon inspired avocado & chickpeas salad. Serves 2

This Moroccan inspired salad with chickpeas and avocados  is a wonderful side or perfect vegan main dish.

Ingredients

300 g ( 1 box) ready cooked chickpeas
2 avocados , cut into wedges
1 cucumber , cut  into thin slices
1 red onion , cut into slices
1 clove garlic , crushed or finely chopped
3 tablespoons olive oil
1 lemon , juice
½ teaspoon cumin
¼ tsp chilli flakes
¼ teaspoon salt
Parsley , chopped

Method

Clean and cut all the vegetables . Mix all ingredients for the salad with chickpeas and arrange on a platter. Mix oil , lemon juice, garlic , cumin , salt, chili flakes and parsley. Pour the dressing over the salad. Sprinkle with more chili flakes and parsley.

1 Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.