Grillet paprika- og auberginsalat / Roasted peppers and aubergine salad
For roasted red peppers and aubergine salad recipe in english scroll down the page
Jeg vokste opp med en mor som grillet grønsaker over en gassflamme eller i stekeovn hele året. Grillet paprika og aubergine er ganske vanlig i det marokkanske kjøkken. Vi pleide alltid å ha en tett boks med grillet paprika og auberginsalat i kjøleskapet. Den ble servert som tilbehør eller vi kunne også bruke den som pålegg på brødskivene vår. Jeg serverer salaten gjerne som en del av en Mezze (arbabisk tapasbord), som forrett /smårett på ristet brød med eller uten ansjos eller som middags tilbehør gjerne også med noen smuler fetaost.
Ingredienser
- 3 røde paprika
- 3 auberginer , skjæres i skiver på langs
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss bladpersille, hakket
- Olivenolje
- ½ sitron, saften
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 250°C
- Vask paprikaen og tørk med kjøkkenpapir. Skjær dem i to og legg snittflaten ned i en oljet langpanne. Stek til skinnet bobler og blir delvis sort. Det tar ca 20 minutter. Ta ut av ovnen og ha i en bolle. Dekk til med plastfolie eller lokk. Riv av skinnet og fjern kjernen og del paprikaen i grove strimler..
- Skjær auberginer i to eller flere skiver på langs. Det avhenger litt av størrelsen. Riss med kniv i snittflatene, og dryss over litt salt. Legg auberginskivene i på stekebrett eller i en ildfast form og hell olivenolje over. Bak i forvarmet ovn på 200°C i ca. 20 minutter, snu på auberginskiver underveis.
- Del auberginer i grove strimler og bland med paprikastrimler, hvitløk, persille, sitron og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Roasted red peppers and aubergine salad
I grew up with a mother who roasted vegetables over a gas flame or in the oven throughout the year. Roasted peppers and eggplant are common in Moroccan cuisine. We always used to have a tight box with a grilled peppers and aubergin salad in the refrigerator. It was served as a side dish or we could also use it as a spread on our sandwich after school. I serve this salad often as part of a mezze (arabic tapas), as an appetizer / snack on toast with or without anchovies or as a side
3 eggplants, sliced lengthwise
1 garlic clove
2 tablespoons parsley, chopped
olive oil
½ lemon, juice
salt
pepper
Ingrediens
3 red peppers, whole3 eggplants, sliced lengthwise
1 garlic clove
2 tablespoons parsley, chopped
olive oil
½ lemon, juice
salt
pepper
Spicy kylling med søtpotethummus – Aichas Mat 30. april 2016 (09:55)
[…] http://aichasmat.no/grillet-paprika-og-auberginsalat/ […]
Ane 30. januar 2019 (23:25)
Hei! Jeg skal ha denne til et mezebord, og skal doble oppskriften. Jeg ville gjerne hatt en tredje grønnsak for litt variasjon, men er ikke helt sikker på hva som passer bra til/ har lik steketid som paprika og aubergine. Noen tips? 🙂
Takk!