Valentinsdag

Jeg er bare en mann og gjør så godt jeg kan sa han. Nei, det er ikke bare Bjørn Eidsvåg som synger på dette verset . Mannen min har kunnet dette refrenget utenat lenge før sangen kom og i motsetning til sangen så får han det som oftest til.

Jeg glemmer aldri første gang han inviterte på middagsdate. Han hadde satset på en helaften med 100 telys fra Ikea, 2 typer sild, dansk rugbrød og Harry Belafonte på høytaleren.  I ettertid fortalte han at han tenkte at det var en akkurat passe eksotisk meny for en Berber jente fra Marokko. Ikke helt overraskende ble jeg imponert over lyshavet, men at jeg likte sild var bare flaks. Han hadde lykkes takket være hans arsenal av gode historier. Jeg valgte å ventet en stund før jeg innrømte at jeg ikke var noe fan av Harry Belafonte. Nå er Harry Belafonte stuet vekk på loftet. Telysene er det  jeg som sørger for å tenne. Sild er fremdeles en favoritt hos begge og han har ikke mistet talentet for å fortelle gode historier.

I morgen er det St. Valentinsdag på norsk også kalt alle hjerters dag. Det er mange historier om opprinnelsen til denne dagen og det er vanskelig å si hva som er den sanne versjonen. Den mest utbredte historien om St Valentinsdag er fra 14 februar i år 269 etter Kristus.

Da ble romerske Valentinius, nå St. Valentin henrettet fordi han nektet å gi fra seg kristendommen. Valentinius forelsket seg i fengselsvaktens blinde datter og skrev et avskjedsbrev til sin elskede og undertegnet det med fra din Valentin. I ettertid er denne dagen markert som kjærlighetens dag.

Det er en blitt en veldig kommersiell dag og mange synes nok at presset om å prestere og bruke penger på blomster, gaver og feiende flotte middager er dyrt og slitsomt. Men fortvil ikke, for lykken og kjærligheten står og faller ikke på om du ikke lykkes på denne dagen i året.

Jeg benytter Valentinsdagen som en påminnelse om å være ekstra grei med noen eller si at jeg er glad i dem. Det trenger ikke å være mannen min og det behøver ikke å være samme dagen. Gi foreldre, besteforeldre, søsken eller en venn ekstra oppmerksomhet. Ring en gammel tante eller ta frem støvsugeren uoppfordret visst du ellers ikke ha så lett for den slags. Gjør en ekstra innsats med frokosten eller lag en ekstra god lunsj. Det skal ikke så mye til. Du trenger ikke å bruke masse penger eller være stjernekokk for å glede noen. Pannekake frokost  eller en utvidet brunsje er allltid koselig. Ellers er det bare å gjøre alt det man pleier å gjøre og bare gir det litt kjærlighet. Kjøp litt ekstra frukt og grønt og dander tallerken med litt mer omsorg en vanlig.

Skal du ha en skikkelig date med noen du skal bli kjent med og vil diske opp. Sats også her på noe enkelt og ukomplisert så du slipper å passe på grytene.  For da kan du konsentrere deg på å tenne et hav av telys og fortelle gode historier, det funker alltid. Bare spør min mann.

 

Ingen takker nei til en deilig frokost med pannekaker eller egg.

Amerikanske pnnekaker

Pannekaker-med-bakepulver-og-ekstra-egg-

Dutch baby

dutch-baby-

 

Pizza er alltid bra kjærestemat til frokost, lunsj eller middag. Du kan lage deigen kvelden før og la den stå i kjøleskapet eller kjøpe ferdigdeig i kjøledisken. Alt er lov i kjærlighet og krig!

Frokostpizza 1

Valentin-pizza- copy

 

Frokostpizza 2

frokost-pizza-med-rokelaks-

 

En utvidet søndagslunsj med noen godt i glasset skaper fort feriestemning hos de aller fleste.

Smørbrød med laks og eggerøre

 

Reker og aioli

reker-

 

Ceviche med laks , mango og avokado

ceviche hjemmeside

 

Blåskjell med tomat og basilikum

blaskjell-i-tomatsaus-med-basilikum-

 

Vil du heller bake uten de store anstrengelsene og  masse ingredienser kan du prøve deg på disse to oppskriftene.

Klassisk eplekake med kanel

WP_Den-klassisk-eplekaken-

 

Mors ostekake uten bunn

WP_mammas_ostekake

 

blomster

Ha en strålende fin alle hjerters dag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.