Meze 2 (Påske lam a la Aicha)

Årets påskelam blir servert på marokkansk vis, sammen med forskjellige mezeretter og en persisk risrett.

Jeg har  valgt å serverer en utvidet varm meze med marokkanske lammekebab på spyd , persisk ris, baba ganoush, spinat og yoghurt dipp, grillet paparikasalat, tomatsalat og herlige marokkanske brød som ligner på pitabrød. Andre fat på mitt mezebord, som ikke har fått plass i bildet er fetaost og en marokkanske auberginerøre- Zaalouk

Meze eller mezze er små tallerkner med dips og salater som deles som forrett eller som et helaftens måltid. En vanlig og populær måte å spise på i Middelhavsområde og Midt-Østen. Brød og et par dips som baba ganoush, hummus, muhammmara og labneh sammen med oliven er ofte hovedelementene i en meze. Tabbouleh, salater, ost, fylte ayberginer, stekte grønnsaker er også populære.  Det finnes uendelige varianter av retter som kan inkluderes i et meze måltid og det er uten tvil grønnsakene som regierer i en Meze. Men den kan også være et utvidet varmt måltid og da serverer man ofte kebab, kefta kebab av kjøttdeig eller lammespyd.

n.

For å finne oppskrifter til dette mezzebordet klikk på bilde:

 

 

Oppskrift på Batbou(marokkanske brød) kommer senere. I kategori Meze vil du finne flere oppskrifter på retter du kan utvide din Meze med.

 

 

 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.