Kyllingsuppe Harira stil
Harira er en velsmakende marokkansk suppe som tradisjonelt tilberedes med lam og belgfrukter. Som oftes bruker man brune eller grønne linser, kikerter, men også favabønner/ hestebønner. Selv om suppen vanligvis spises for å bryte fasten under Ramadan, serveres den også resten av året. Her har jeg laget min egenkomponerte variant med kylling og jeg har også planer om å lage en vegetarisk Harira.
Visst du heller vil prøve deg på Ramadansuppen Harira med lam finner du oppskrift
her👇🏽
Ingredienser
- 400 g kyllingkjøtt fra filet eller lår , skåret i biter
- 1 løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 gulrøtter, små terninger
- 1 bit sellerirot i små terninger
- ½ ts malt ingefær
- 1 ts malt spisskummen
- 1/2 ts malt koriander
- 2 klyper kanel
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 laurbærblad
- 1 ss tomatpure
- 1 ts honning
- 1 boks tomater, hakket med juicen
- 1 boks kokte kikerter
- 2 ss røde linser
- 1 liter kyllingkraft/ buljong
- 1 neve frisk koriander
- 1 sitron, saften
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Stek løk og hvitløk i en stor gryte. Tilsett alle grønnsakene, krydder og laurbærblad. Rør krydderne godt i grønnsaker til det begynner å dufte. Ha i kyllingkjøttet og krydre med litt salt og pepper. Ha i tomatpure og honning fres rask sammen med kyllingbitene. Tilsett hakkete tomater, kyllingbuljong eller kraft, kikerter, 2 ss røde linser og litt hakket koriander og kok opp. Sett ned varmen og kok suppen til linsene er helt bøtkokte i ca 10- 15 minutter. Rør av og til og ha i mer vann om den er for tykk. Smak til med sitron og servere med et dryss hakket koriander.