Kyllingsuppe Harira stil

Harira er en velsmakende marokkansk suppe som tradisjonelt tilberedes med lam og belgfrukter. Som oftes bruker man brune eller grønne linser, kikerter, men også favabønner/ hestebønner.  Selv om suppen vanligvis spises for å bryte fasten under Ramadan, serveres den også resten av året. Her har jeg laget min egenkomponerte variant med kylling og jeg har også planer om å lage en vegetarisk Harira. 

Visst du heller vil prøve deg på Ramadansuppen  Harira med lam finner du oppskrift

her👇🏽

Kyllingsuppe Harira stil

4: porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøtt fra filet eller lår , skåret i biter
  • 1 løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 gulrøtter, små terninger
  • 1 bit sellerirot i små terninger
  • ½  ts malt ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts malt koriander
  • 2 klyper kanel
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts honning
  • 1 boks tomater, hakket med juicen
  • 1 boks kokte kikerter
  • 2 ss røde linser
  • 1 liter kyllingkraft/ buljong
  • 1 neve frisk koriander
  • 1 sitron, saften
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Stek løk og hvitløk i en stor gryte.  Tilsett alle grønnsakene, krydder og laurbærblad. Rør krydderne  godt i grønnsaker til det begynner å dufte.  Ha i kyllingkjøttet og krydre med litt salt og pepper. Ha i tomatpure og honning fres rask sammen med kyllingbitene. Tilsett hakkete tomater, kyllingbuljong eller kraft, kikerter, 2 ss røde linser og litt hakket koriander og kok opp. Sett ned varmen og kok suppen til linsene er helt bøtkokte i ca 10- 15 minutter. Rør av og til og ha i mer vann om den er for tykk.  Smak til med sitron og servere med et dryss hakket koriander. 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.