Hummus
Basic hummus recipe 2 in english at the bottom of this page👇🏾
Jeg blir aldri lei av å spise hummus. Som oftest serverer jeg den med salat, oliven og brød til. Men jeg bruker også forskjellige typer topping opp på hummus. Agurk og tomatsalat, karamellisert løk, rødbeter, stekte grønnsaker eller tilbehør som bakte auberginer, grillet og stekt kryderet lammekjøtt.
Ingredienser
- 1boks ( ca. 240 g) ferdigkokte kikerter
- 1 - 2 ss vann fra kikertene
- 2 -3 ss tahini
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 ts spisskummen
- 2 ss sitron, juice
- litt flaksalt
- Ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du
- Bland avrente kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen og sitronsaft. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender og tilsett litt av kikert-vann du har spart på. Hummus skal ha en myk konsistens. Smak til med salt. Fordel hummus utover en tallerken eller i en skål. Topp med hele kikerter, dryss over spisskummen og noen drypp olivenolje. Server med varme pitabrød eller annet godt brød.
Hummus
ingridients
1 box (approximately 240 g ) pre- cooked chickpeas1 -2 tablespoons water from the chickpeas
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
2 tablespoons lemon juice l
Salt
Extra virgin olive oil