Hummus

Basic hummus recipe 2 in english at the bottom of this page👇🏾  

Jeg blir aldri lei av å spise hummus. Som oftest serverer jeg den med salat, oliven og brød til. Men jeg bruker også forskjellige typer topping opp på hummus.  Agurk og tomatsalat, karamellisert løk, rødbeter, stekte grønnsaker eller tilbehør som bakte auberginer, grillet og stekt kryderet lammekjøtt.

 

 

 

Hummus

Personer: 2

Ingredienser

  • 1boks ( ca. 240 g) ferdigkokte kikerter
  • 1 - 2  ss vann fra kikertene
  • 2 -3 ss tahini
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ss  sitron, juice
  • litt flaksalt
  • Ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du

  1. Bland avrente kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen og sitronsaft. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender og tilsett litt av kikert-vann du har spart på. Hummus skal ha en myk konsistens. Smak til med salt. Fordel hummus utover en tallerken eller i en skål. Topp med hele kikerter, dryss over spisskummen og noen drypp olivenolje. Server med varme pitabrød eller annet godt brød.

Hummus

ingridients

1 box (approximately 240 g ) pre- cooked chickpeas
1 -2 tablespoons water from the chickpeas
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
2 tablespoons lemon juice l
Salt
Extra virgin olive oil

Method

Mix chickpeas (without water), tahini, garlic , cumin , and lemon juice . Run everything to puree in food processor or with blender, add some water from the chickpeas you have saved. Hummus should have a soft consistency. Season with salt . Have hummus on a plate. Drizzle over olive oil and garnish with some whole chickpeas and cumin.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.