Baba ghanoush

Baba ghanoush

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1- 2 hvitløkfedd ( avhenger av størrelse), knust
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss tahini
  • Litt pepper
  • Salt
  • 1⁄2 økologisk sitron, saften 
  • Granateple molasse, kan sløyfes
  • Litt bladpersille, hakket
  • Granateple til topping, valgfrit

Method

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skjær auberginene i to og riss inn kryss med en kniv i snittflatene. Dryss med litt salt. Legg aubergine- halvdelene i en ildfastform, drypp over olivenolje . Sett formen i ovnen og stek i ca. 30 minutter til auberginekjøttet er helt mørt.
  3. Fjern skinnet, det skal ikke brukes.  Ha auberginekjøtt, tahini, grantateple molsasse, hvitløk, litt persille og sitronsaft i kjøkkenkaskin   og mos til en  masse. Du kan også mose med en gaffel eller stavmikser. Smak til med salt og pepper. Topp med noen dråper olivenolje og strø persille og granateplekjerner over 
  4. Topp med noen dråper olivenolje og strø persille og granateplekjerner over 

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.