Baba ghanoush

Baba ganoush er en rett fra Midtøsten laget av grillet aubergine blandet med hvitløk, tahini, sitronsaft og krydder. Det er mest vanlig å grille auberginer direkte over en flamme for å få den gode røyksmaken. Men man får også et fint resultat når man bruker grillelementet i stekeovnen slik jeg gjør i denne oppskriften.

Baba ghanoush

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1- 2 hvitløkfedd ( avhenger av størrelse), knust
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss tahini
  • Litt pepper
  • Salt
  • 1⁄2 økologisk sitron, saften 
  • Granateple molasse, kan sløyfes
  • Litt bladpersille, hakket
  • Granateple til topping, valgfrit

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen og sett på grillelementet 240 °C
  2. Lag noen hull i auberginene og legg dem i en ildfast form. Grill dem i ovn i ca 45 min til auberginen faller helt sammen og skallet er brent og begynner å sprekke. Snu på dem et par ganger under stekingen.
  3. Fjern skinnet, det skal ikke brukes.  Ha auberginekjøtt, tahini, grantateple molsasse, hvitløk, litt persille og sitronsaft i kjøkkenkaskin   og mos til en  masse. Du kan også mose med en gaffel eller stavmikser. Smak til med salt og pepper. Topp med noen dråper olivenolje og strø persille og granateplekjerner over 
  4. Topp med noen dråper olivenolje og strø persille og granateplekjerner over 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.