Grillet auberginesalat med yoghurt og granatepler
English translation for grilled eggplant with yogurt and pomegranate at the bottom of the page👇🏾
Dagens salat er ikke marokkansk, men den har marokkanske salaters velbalanserte og litt uventede kontraster. En nydelig grillet auberginesalat som er godt til det meste. Auberginene kan også grilles i ovn eller stekes i panne.
Ingredienser
- 3-4 auberginer
- Olje til pensling
- Salt
- 2 dl gresk yoghurt naturell
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 sitron, saften
- Granateplemelasse eller balsamicosirup
- Frisk persille,hakket
- Frisk mynte,hakket
Slik gjør du
- Skjær auberginer i skiver i ca 2 cm tykke skiver, strø over litt salt og pensle skivene med olje. Legg dem på varm grill og grill ca 2-3 minutter på hver side til de er myke og har fått farge.
- Rør yoghurt sammen med hvitløk, litt salt ogsitronsaft. Fordel aubergineskivene på et stort serveringsfat og ha på klatter av yoghurt. Risle litt balsamicosirup over yoghurten og topp det hele med granatepler og hakkede urter.
Grilled eggplant yogurt with pomegranate
Grilled eggplant yogurt with pomegranate is not a Moroccan salad, but it is has the Moroccan salads wellbalanced and unexpected contrasts
Sea salt
Extra virgin olive oil
2 dl Greek yogurt
1/2 lemon, juice
1 clove garlic, minced
Pomegranate melasse or balsamic sirup
1 pomegranate, kernels
Fresh mint
Fresh parsley, chopped Cut the eggplants in number of slices. Brush with oil and sprinkle with salt. Put on a hot grill and grill for about 2-3 minutes on each side. Put the eggplant slices on a big serving plate. Season the yogurt with lemon juice and garlic and spread yogurt in small dollops over the eggplants. Sprinkle with pomegranate kernels and herbs parsley to finish.
ingredients
3 -4 regular eggplantsSea salt
Extra virgin olive oil
2 dl Greek yogurt
1/2 lemon, juice
1 clove garlic, minced
Pomegranate melasse or balsamic sirup
1 pomegranate, kernels
Fresh mint
Fresh parsley, chopped Cut the eggplants in number of slices. Brush with oil and sprinkle with salt. Put on a hot grill and grill for about 2-3 minutes on each side. Put the eggplant slices on a big serving plate. Season the yogurt with lemon juice and garlic and spread yogurt in small dollops over the eggplants. Sprinkle with pomegranate kernels and herbs parsley to finish.