Kikerter og sopp curry

Chickpea and mushroom curry recipe in english, at the bottom of the page 👇🏽

Det behøver ikke å ta lang tid å lage næringsrik og deilig mat i hverdagen. Man trenger ikke mer enn noen få basisingredienser i tillegg til grønnsaker for å kunne spise godt. Hvis du er en av dem som elsker smaken av kjøtt og er bekymret for at du ikke for den samme rikE umamismaken fra grønnsaker er jeg her for å vise deg at det er fullt mulig 🙂

Jeg elsker å spise curry og jeg har litt forskjellige tilnærminger når jeg lager den, litt avhengig av hva jeg finner i skapene mine.  I denne oppskriften bruker jeg kikerter, kokosmelk, karripulver og litt andre krydder i tillegg til sopp og spinat som jeg ikke fikk brukt i løpet av helgen.

Oppskriften er til 2 personer uten noe annet til, men kan lett utvides til 4 personer med en ekstra boks kikerter og ris . 


 

Kikerter og sopp curry

personer: 2

Ingredienser

  • Kokosnøttolje eller raps olje
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss fersk ingefær, finhakket
  • 300 g sopp, kuttet i skiver eller store biter
  • 1 boks (300g) med kokte kikerter
  • 1 ts garam masala
  • 1.5 ts karripulver eller mer
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 dl vann eller buljong
  • 100 g fersk spinat
  • I tillegg Litt lime, koriander og chili

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stor gryte og tilsett løk, ingefær og hvitløk. stek til løken er nesten myk. Tilsett sopp og fortsett å steke til soppen til skifter farge.
  2. Tilsett kikerter og alle krydderne. Rør alle grønnsakene godt i krydderblandingen og knuse noen av kikerter. Det vil hjelpe Curryen å tykne.
  3. Tilsett kokosmelk og vann eller litt buljong. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i 12 minutter eller til gryten er tyknet litt.
  4. Smak til med salt og eventuelt litt chili og curry hvis du liker det spicy. Rør i litt limesaft. Slå av varmen og ha i spinaten. Spinaten skal bare falle sammen i den varme gryten og ikke kokes.
  5. Spis som en gryte gjerne toppet med litt yoghurt eller servere med ris og brød

CHICKPEA AND MUSHROOM CURRY

It doesn´t take long time to prepare nutritious and delicious food in everyday life. You just need a few basic ingredients in addition to vegetables to eat well. If you are one of those who love the taste of meat and worried about that you are not getting the same rich umami flavor from vegetables - I am here to show you that it is fully possible :-) I love eating curry and I have slightly different approaches when making it, depending on what I find in my cupboards. In this recipe I use chickpeas, coconut milk, curry powder and some other spices in addition to mushrooms and spinach which I did not get used during the weekend. The recipe serves 2 without anything else, but it can easily be expanded to serve 4 by adding an extra box of chickpeas and serve with rice.

Ingredients

Coconut oil or raps oil
1 onion, chopped
3 garlic cloves
1 tablespoon fresh ginger, finely chopped
300 g mushrooms, cut in slices or wedges
1 can of precooked Chickpeas
1 teaspoon garam masala
1 1/2 teaspoon curry powder or more 1/2 teaspoon Cumin
1/2 topoed teaspoon turmeric
1 can coconutmilk
2 dl water or broth
100 g fresh spinach
1/ 2 lime , juice
corinder for topping , optional

Method

In a big pot heat oil & add onions, ginger & garlic. Cook until unions are almost soft. Add mushrooms & continue to sauté the mushrooms until they change color.

Add chickpeas and all the spices. Stir to combine and crush some of the chickpeas wich will help the curry to thicken.

Add coconut milk and water or broth. Bring to boil, reduce heat and let simmer for 10 minutes or until the curry is thickened to your taste. Taste to with salt and chili if you like it hot.

Turn of the heat and stir in the spinach & lime juice. Top with yoghurt and serve with or without rice.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.