Litt kjøtt, mer fisk mest grønt

Nå er den her! Min tredje kokebok er nå til salgs i de fleste bokhandel og på nett.

For mange kan det å redusere animalske produkter og øke inntaket av plantebasert mat virke som et vanskelig eller umulig prosjekt. I “Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt» (En fleksitarianers bekjennelse) som boken heter prøver jeg å vise at det er gjennomførbar for alle. Med små grep kan man spise smart og mer klimavennlig.  Alle trenger ikke å bli veganere.

Grunnpilarene i kostholdet mitt har vært de samme hele livet. Det jeg lærte av mine foreldre som barn var matglede, om de forskjellige sesongene, hvilke grønnsaker som er tilgjennegelig og ikke å kaste mat. Vi likte å spise kjøtt, men det var dyrt. Defor spiste vi mye plantebaserte mat, nøtter, belgfrukter og fullkorn. Hva som var i sesong eller på tilbud var som oftest avgjørende for hva som sto på middagsbordet. Jeg visste ikke den gang at å spise mye plantebasert mat skulle bli en viktig del av fremtiden og at jeg vil fortsette å spise som en flexitarianer hele livet. 

En flexitarianer har ingen klare regler eller diett slik vegetarianere eller veganere har. Fleksitarianeren ekskluderer ingen matvarer. Vi inkluderer flere plantebaserte matvarer i vårt kosthold og reduserer kjøtt og andre animalske produkter og spiser mest grønt. 

I denne boken gir jeg følgerne mine i sosiale medier og leserne mine det jeg opplever at de ønsker seg mest: Mer plantebasert mat, flere enkle fiskeoppskrifter og ukompliserte, smaksrike hverdagsretter og mange tips om hvordan man spiser smart, godt og mer miljøvennlig.

Like viktig som i de forrige bøkene mine, er det at man kan overraske seg selv og de man har til bords med nye smaker og kombinasjoner, samtidig som det skal være lett å finne ingrediensene jeg bruker i nærbutikken.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.