Litt kjøtt, mer fisk mest grønt

Nå er den her! Min tredje kokebok er nå til salgs i de fleste bokhandel og på nett.

For mange kan det å redusere animalske produkter og øke inntaket av plantebasert mat virke som et vanskelig eller umulig prosjekt. I «Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt» (En fleksitarianers bekjennelse) som boken heter prøver jeg å vise at det er gjennomførbar for alle. Med små grep kan man spise smart og mer klimavennlig.  Alle trenger ikke å bli veganere.

Grunnpilarene i kostholdet mitt har vært de samme hele livet. Det jeg lærte av mine foreldre som barn var matglede, om de forskjellige sesongene, hvilke grønnsaker som er tilgjennegelig og ikke kaste mat. Vi likte å spise kjøtt, men det var dyrt. Defor spiste vi mye plantebaserte mat, nøtter, belgfrukter og fullkorn. Hva som var i sesong eller på tilbud var som oftest avgjørende for hva som sto på middagsbordet. Jeg visste ikke den gang at å spise mye plantebasert mat skulle bli en viktig del av fremtiden og at jeg vil fortsette å spise som en flexitarianer hele livet. 

En flexitarianer har ingen klare regler eller diett slik vegetarianere eller veganere har. Fleksitarianeren ekskluderer ingen matvarer. Vi inkluderer flere plantebaserte matvarer i vårt kosthold, reduserer kjøtt og andre animalske produkter og spiser mest grønt. 

I denne boken gir jeg følgerne mine i sosiale medier og leserne mine det jeg opplever at de ønsker seg mest: Mer plantebasert mat, flere enkle fiskeoppskrifter og ukompliserte, smaksrike hverdagsretter. Samt mange tips om hvordan man spiser smart, godt og mer miljøvennlig.

Like viktig som i de forrige bøkene mine, er det at man kan overraske seg selv og de man har til bords med nye smaker og kombinasjoner, samtidig som det skal være lett å finne ingrediensene jeg bruker i nærbutikken.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.