Grillet auberginesalat med yoghurt og granatepler

English translation for grilled eggplant with yogurt and pomegranate at the bottom of the page👇🏾

Dagens salat er ikke marokkansk, men den har marokkanske salaters velbalanserte og litt uventede kontraster. En nydelig grillet auberginesalat som er godt til det meste. Auberginene kan også grilles i ovn eller stekes i panne.

 

Auberginsalat med yoghurt og granatepler

Personer: 4

Ingredienser

  • 3-4 auberginer
  • Olje til pensling 
  • Salt
  • 2 dl gresk yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron, saften
  • Granateplemelasse eller balsamicosirup
  • Frisk persille,hakket
  • Frisk mynte,hakket

Slik gjør du

  1. Skjær auberginer i skiver i ca 2 cm tykke skiver, strø over litt salt og pensle skivene med olje. Legg dem på varm grill og grill ca 2-3 minutter på hver side til de er myke og har fått farge.
  2. Rør yoghurt sammen med hvitløk, litt salt ogsitronsaft. Fordel aubergineskivene på et stort serveringsfat og ha på klatter av yoghurt. Risle litt balsamicosirup over yoghurten og topp det hele med granatepler og hakkede urter. 

Grilled eggplant yogurt with pomegranate

Grilled eggplant yogurt with pomegranate is not a Moroccan salad, but it is has the Moroccan salads wellbalanced and unexpected contrasts

ingredients

3 -4 regular eggplants
Sea salt
Extra virgin olive oil
2 dl Greek yogurt
1/2 lemon, juice
1 clove garlic, minced
Pomegranate melasse or balsamic sirup
1 pomegranate, kernels
Fresh mint
Fresh parsley, chopped

Cut the eggplants in number of slices. Brush with oil and sprinkle with salt. Put on a hot grill and grill for about 2-3 minutes on each side. Put the eggplant slices on a big serving plate. Season the yogurt with lemon juice and garlic and spread yogurt in small dollops over the eggplants. Sprinkle with pomegranate kernels and herbs parsley to finish.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.