Safrankylling med tomater

Denne smaksrike retten er perfekt til grillen, men kan også stekes i stekepanne eller i ovn. Kyllingen må ikke stekes på spyd, men det ser fint ut.

 

Safrankylling med tomater

Personer: 4

ingredienser

  • 4 kyllingfileter som skjæres i biter
  • ½ ts safran + 1/2 ts gurkemeie
  • ½ ts chiliflak
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 3 ss yoghurt
  • 24 cherrytomater

Slik gjør du:

  1. Rist safrantrådene i en middels varm stekepanne i ca 30 sekunder.
  2. Ha dem over i en stor skål og knus dem med fingrene eller baksiden av en skje.
  3. Tilsett olje, yoghurt, chili, pepper. gurkemeie og litt salt . Rør godt og ha i kyllingbitene.
  4. Vend dem godt i blandingen til alle bitene er dekket med marinaden .
  5. La kyllingen marinere i en time i kjøleskapet. De kan gjerne ligge der over natten.
  6. Legg trespydene i vann en liten stund før bruk.
  7. Tre kyllingbitene og cherrytomater på spydene.
  8. Stek på grill , stekepanne eller ovn i 5 – 6 minutter på hver side eller til du ser at de er gjennomstekt.

Kanskje du vil like noen av disse....

2 Comments

  • comment-avatar
    Paula Carlsson 14. januar 2017 (21:29)

    Hej! Tack för alla dina supergoda recept! Jag undrar hur mycket yoghurt man ska ha i marinaden till saffranskyckling?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.