Polenta med asparges og tomater

Recipe for polenta with asparagus and tomatoes in english at the bottom. Polenta har uendelige variasjonsmuligheter. Jeg bruker den istedenfor ris og poteter til middager, småretter og gjerne også til frokoster.I vårt marokkanske kjøkken bruker vi den også ofte til kaker og brød.

Dette er min vanlige polenta grøtoppskrift som jeg bruker til det meste.  Kremet polenta med ost er nydelig og går til alt.  Jeg varierer med forskjellige typer oster eller tilbehør. I denne oppskriften bruker jeg parmesan og serverer den med grønsaker . Du kan gjerne bruke andre grønsaker, tilsette chili eller lage tomatsaus  for et kjøttfri måltid . Som sagt, variasjonsmulighetene er mange og er du veganer kan du sløyfe parmesanosten og smaksette med erstatninger som tahini , malte pinjekjerner eller buljong.

Ha en strålende fin kjøttfri dag!

Polenta med asparges og tomater

personer: 4

Ingredienser

  • Polenta:
  • 7 dl vann
  • 1,5 dl melk
  • 170 g grov maismel (Polenta)
  • 20 g parmesan, revet
  • 2 ss smør
  • 1/2 ts salt
  • Grønsaker:
  • 1løk, hakket
  • 1 bunt asparges halver og del på langs
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 12 cherrytomater , halvert eller 2 store tomater i terninger
  • litt friske urter som basilikum eller oregano
  • 2 ss hakkete grønne oliven
  • salt og pepper
  • litt olivenolje til steking
  • høvlet parmesan til servering

Slik gjør du

  1. Polenta:
  2. Kok opp vann i en kjele og rør i polenta litt og litt for å unngå at det klumper seg. Reduser varmen og la småkoke i ca. 10 min mens du rører i den med en tresleiv. Ta kjelen av varmen og ha i melk, parmesan og smak til med salt og pepper. Polentaen skal være myk nok til å slippe fra en skje.
  3. Grønsakwok:
  4. Varm olje i en wok eller stekepanne og ha i løk og asparges. Wok i noen minutter til asparges er knapt mør. Ha i hvitløk og stek litt til. Tilsett tomater, urter og oliven. Smak til med salt og pepper. Server grønsakblanding opp på polenta med rause mengder høvlet parmesan og nykvernet pepper.

Polenta with asp asparagus and tomatoes. Serves 4

Polenta can be used in many variation. I use it instead of rice and potatoes for dinner, snacks and often also in breakfasts. This is my regular polenta porridge recipe that I vary with different types of cheeses and food

Ingrediens

7 dl water
1.5 dl milk
170 g coarse cornmeal (polenta)
20 grams Parmesan, grated
2 tablespoons butter

Vegetable stirfry:
1onion, chopped
2 cloves garlic, minced
1 bunch asparagus halve and part lengthwise
12 cherry tomatoes, halved or 2 large tomatoes, diced
some fresh herbs such as basil or oregano
2 tablespoons green olives, chopped
salt and pepper
a little olive oil for frying
Parmesan for topping

Method

Boil water in a saucepan and stir in the polenta a little bit at a time to avoid clumping. Reduce heat and simmer for about 10 min while stirring in the with a wooden ladle. Take polenta of the heat and add the milk, parmesan cheese, salt and pepper. Polentaen should be soft enough to drop from a spoon. h4>Method vegetables Heat oil in a wok or frying pan and add the onions and asparagus. Wok a few minutes until asparagus are barely tender. Add the garlic and stir a few minutes. Add the tomatoes, olives, herbs and season with salt and pepper. Serv vegetables on polenta with generous amounts parmesan.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.