Hvit pizza med kylling, soltørket tomater og chili

Hvit pizza med kylling, soltørket tomater og chili

Personer: 4

Ingredienser

  • Deig:
  • 500 g hvetemel
  • 3 dl lunkent vann
  • 1⁄2 pk tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1⁄2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • Topping
  • 3 kyllingfileter, i skjær i biter
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss soltørket tomater i olje
  • 1 1/2 ss olje fra de soltørkete tomatene
  • 1/2 - 1 ts chiliflak, etter smak
  • Pepper
  • Salt od pepper
  • Basilikum
  • 1 beger creme fraiche 50 g parmesan
  • 2 baller mozarella oster
  • Litt parmesan
  • 1 rød chili, valgfritt

Slik gjør du

  1. Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok til det er godt blandet. Ha i mel og salt. Elt deigen på lav hastighet i minst 10 minutter tilsett vann hvi deigen er for hard . Du skal ha en glatt og elastisk deig. Deigen kan også eltes for hånd. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. en time.
  2. -
  3. Bland kyllingbiter sammen med løk, hvitløk, soltørkete tomater, litt olje fra tomatene, hakket basilikum, chiliflak, salt og pepper. Bland godt og sett til marinering til pizzaen skal rulles ut.
  4. -
  5. Forvarm stekeovnen til 225 °C
  6. -
  7. Del pizzadeigen i to eller fireemner, form to boller og kjevle til to tynne pizzaer.
  8. -
  9. Smør rømme over deigen, legg på små biter av mozarella. Fordel den marinerte kyllingblandingen utover rømmen og strø over parmesanost. Stek i 12-15 minutter til kantene på pizzaen er lysebrune. Topp pizzaen med mer basilikum og litt chili om du liker det ekstra hot.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.