Hvit pizza med kylling, soltørket tomater og chili

Hvit pizza med kylling, soltørket tomater og chili

Personer: 4

Ingredienser

  • Deig:
  • 500 g hvetemel
  • 3 dl lunkent vann
  • 1⁄2 pk tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1⁄2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • Topping
  • 3 kyllingfileter, i skjær i biter
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss soltørket tomater i olje
  • 1 1/2 ss olje fra de soltørkete tomatene
  • 1/2 - 1 ts chiliflak, etter smak
  • Pepper
  • Salt od pepper
  • Basilikum
  • 1 beger creme fraiche
  • 2 baller mozarella oster
  • Litt parmesan
  • 1 rød chili, valgfritt

Slik gjør du

  1. Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok til det er godt blandet. Ha i mel og salt. Elt deigen på lav hastighet i minst 10 minutter tilsett vann hvi deigen er for hard . Du skal ha en glatt og elastisk deig. Deigen kan også eltes for hånd. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. en time.
  2. Bland kyllingbiter sammen med løk, hvitløk, soltørkete tomater, litt olje fra tomatene, hakket basilikum, chiliflak, salt og pepper. Bland godt og sett til marinering til pizzaen skal rulles ut.
  3. Forvarm stekeovnen til 225 °C
  4. Del pizzadeigen i to eller fireemner, form to boller og kjevle til to tynne pizzaer.
  5. Smør rømme over deigen, legg på små biter av mozarella. Fordel den marinerte kyllingblandingen utover rømmen og strø over parmesanost. Stek i 12-15 minutter til kantene på pizzaen er lysebrune. Topp pizzaen med mer basilikum og litt chili om du liker det ekstra hot.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.