4 typer småkaker av en mørdeig

Shortbread cookies with four flavors recipe at the bottom of this page👇🏽Når du ikke har tid til å bake mange forskjellige kaker til jul kan du lage mørdeig og smaksette den med forskjellige ingredienser. Småkaker av mørdeig kan varieres i det uendelige. Jeg har delt min deig i fire og tilsatt pistasjnøtter(grantre), kandisert appelsin fra Dr. Oetker(stjerne) , finhakket sjokolade(blomst) og de runde er ikke tilsatt noe, men er dyppet i sjokolade og toppet med hakkete mandler.

4 typer småkaker av en mørdeig

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 400 gram smør (romtemperert)
  • 2 egg
  • 600 g hvetemel
  • 60 g pistasjnøtter, hakket
  • 60 gram kandisert appelsin
  • 50 g mørk sjokolade, finhakket

Slik gør du

  1. Rør sammen smør og sukker i kjøkkenmaskin, og tilsett ett og ett egg. Bland inn mel til du får en fast deig. Del deigen i 4 like store deler og kna pistasjenøtter i den ene, appelsin i den andre og sjokolade i den tredje. Den siste deigen trenger ikke tilsettes noe. Form deigen og rull i plastfolie eller legg i hver sin plastpose. Sett deigen i kjøleskapet i minst 2 timer før du former den. 
  2. Forvarm ovnen 180° C
  3. Forbered stekebrett med bakepapir og en rist til avkjøling. Kjevle deigen flat og stikk ut med de formene du måtte ønske.  Ikke legg kakene på varme brett da flyter de ut før de kommer inn i ovnen. Kakene stekes i ca 8 minutter og avkjøles på rist.

SHORTBREAD COOKIES WITH 4 FLAVORS

If you don´t have the time to bake many different cakes for Christmas, you can make shortbread cookies and flavor them with different ingredients. Cookies of shortbread can be made in so many difffrent varients. I have divided my dough into four and added pistachios (tree), candied orange from Dr. Oetker (star), finely chopped chocolate (flower) and the round cookie is not added anything to, but will be dipped in chocolate.

Ingredients

200 grams of sugar
400 grams of butter (room tempered)
600 grams of flour
2 eggs

60 g pistachios, chopped
60 grams of candied orange
50 g dark chocolate, finely chopped

Method

Stir together butter and sugar in a foodprocessor,and add one and one egg. Mix inn the flour until you get a solid dough.

Divide the dough into 4 equal parts and knead pistachios in one, the candied orange in the other and the chocolate in the third. The last dough can be baked as it is. Form the dough and roll in plastic foil or put in plastic bags. Put the dough in the refrigerator for at least 2 hours before shaping.

Preheat the oven to 180° C

Prepare baking tray with baking paper. Roll the dough flat and cut/stick out the shapes you want.

Don´t put the cookies on a hot baking tray, cause they will flow out before they enter the oven. Bake the cookies for 7-8 minutes and cool them down on a grid.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.