Penne og tunfisk i tomatsaus

Penne and tuna in tomato sauce. Recipe in english at the bottom of this page.Penne og tunfisk i tomatsaus er hovedsakelig laget av matvarer og ingredienser som alltid står i skapet mitt. Pasta og boksmat som oliven, tomater og tunfisk. Jeg har pimpet denne opp litt med både, spinat, chili og parmesan. Du må gjerne bruke denne som inspirasjon og lage din egen variant. For med  pasta er alt mulig!
My penne & tuna in tomato sauce  recipe is mostly made of pantry staples that I always have around like tomatoes, pasta, tuna & olives joined by, spinach, chili & parmesan from the fridge.

 

 

Penne med tunfisk i tomatsauce

Personer: 4

Ingredienser

  • 400 g penne (pasta)
  • 1 løk hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1/4 chili hakket eller ½ ts chiliflak
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 neve grønne oliven,hakket
  • 2 boks tunfisk
  • 200 g bladspinat
  • Litt parmesan
  • olivenolje til steking
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok pasta som anvist på pakken. Ta vare på litt pastavann. Fres løk og hvitløk i olivenolje. Ha i chili og rør noen raske omganger før du tilsetter tomater og hakkete oliven . Kok sausen i ca 5- 8 og rør om av og til. Om sausen er for tykk tilsetter du litt av pastavannet. Smak til med salt og pepper og gjerne litt oregano eller andre urter om du liker det. Bland i spinatbladene og rør til bladene så vidt faller sammen. Sil av oljen eller vann fra tunfisk og del den opp i grove biter. Bland tunfisken i tomatsausen sammen med pasta og litt revet parmesan. Jeg pleier å spare på litt tunfisk og strø den over pastaen til slutt med litt mer parmesan

Penne and tuna in tomatosaus

Ingredients

400g penne (pasta)
1 onion chopped
3 garlic cloves
1/4 chili chopped or ½ tsp chilli flakes
1 tin chopped tomatoes
1 handful green olives, chopped
2 can of tuna
200 g leaf spinach
Some parmesan
salt and pepper
olive oil for cooking

Method

Cook pasta as directed on package. Safe some cooking water from the pasta for later. Saute onion and garlic in olive oil and add chili. Stir quick a few times before adding tomatoes and chopped olives. Cook sauce for about 5- 8 minutes. Stir occasionally, and if the sauce thickens too much , add just some of the cooking water from the pasta. Season with salt and pepper and add a little oregano or other herbs if you like . Add spinach leaves and stir . Strain oil or water from tuna and divide into coarse chunks. Mix the tuna in tomato sauce together with penne and grated parmesan. I usually save a little tuna and thread it over the pasta to finish with a little more grated parmesan.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.