Spinat og dill hummus med fetaost

Spinat, dill og fetaost hummus toppet med dill og pinjekjerner er nydelig med litt brød til. Hos oss har den gjort stor suksess sammen med gravet og røykt laks og  kommer til å bli en del av  vårt quickfix repertoar når vi venter gjester.  #belgvekster

Recipe for spinach, dill and feta cheese hummus at the bottom of this page.

 

 

Spinat og dill hummus med fetaost

personer: 4

Ingredienser

  • 400 - 500 gram ferdigkokte kikkerter ( ca. 2 bokser)
  • 100 g babyspinat, forvellet
  • 200 gram fetaost
  • 2 ss tahini
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 ts spisskummen
  • 1 dl hakket dill og litt ekstra til topping
  • 2 ss sitronsaft
  • 30 g pinjekjerner, ristet
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • nykvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Press væske ut av den forvellete spinaten og bland med kikerter, fetaost, tahini, hvitløk, spisskummen, dill, og sitronsaft. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender til hummusen får en myk konsistens. Bre hummus utover en tallerken. Dryss over hakket dill og pinjekjerner og drypp over med olivenolje. Avslutt med rause mengder nykvernet sort pepper på toppen.

ingridients

400 - 500 g pre-cooked chickpeas (approximately 2 boxes )
100 g baby spinach , blanched
200 g feta cheese
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
2 dl chopped dill and more for topping
2 tablespoons lemonjuice
30 g sesame seeds roasted
2 tablespoons extra virgin olive oil
Fresh ground black pepper

Method

Drain blanched spinach and mix with chickpeas, feta cheese, tahini, garlic, cumin, dill and lemon juice . Run everything to puree in food processor or with blender. Hummus should have a soft consistency. Season with salt if needed. Have hummus on a plate. Garnish with dill and roasted pints and drizzle over olive oil.

3 Comments

  • comment-avatar
    azita 17. oktober 2016 (12:44)

    Hvor mye ukokte kikkerter tilsvarer 400 – 500 gram ferdigkokte kikkerter?
    Liker ikke hermetiske ting.Vil gjerne koke selv 🙂

  • comment-avatar
    azita 18. oktober 2016 (11:59)

    Tusen takk, Aicha!

Legg igjen en kommentar til azita Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.