Lammeragu med tagliatelle

Recipe for Lamb Ragu with tagliatelle in english at the bottom of this page.

Lammeragu med varmende krydder og urter er defentivt verdt å vente på mens den koker. Hvis du er av den utålmodige typen kan du  bytte ut lammelår med kvernet lammekjøtt og redusere væske og koketiden.

Lammeragu med tagliatelle

Personer: 4

Ingredienser

  • 700 g lammekjøtt fra lår, kuttet i små terninger
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 gulrøtter, kuttet i terninger
  • 2 selleristilker, kuttet i små biter
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts knust fennikel frø
  • 1 ts hakket rosmarin ( mindre om du bruker tørket)
  • 1 ss hakket frisk oregano + mer til servering
  • 1/2 ts (eller mindre) chiliflak
  • 1 dl rødvin (kan sløyfes)
  • 2 ts tomatpure
  • 1 boks / 400g hakkete tomater
  • 6 dl kylling buljong (terninger og vann)
  • 10 cherrytomater, delt i to
  • 500g tørket pasta (pappardelle eller tagliatelle)
  • Litt parmesan, revet

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, gulrot, og selleri. Stek i 5 - 7  minutter eller til løken er blitt myk. Rør av og til. Tilsett krydder, lammekjøtt og urter. Stek videre i 3 til 4 minutter og pass på at alt kjøttet blandes godt i krydderblandingen. Hell i  rødvin og kok i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, tomater, buljong og rør i gryten. Kok opp. Dekk til med lokk og reduser varmen. Småkok i ca. en time og 20 minutter eller til kjøttet er mørt. Rør i gryten underveis og tilsett mer vann  om nødvendig. Smak til med salt og pepper og ha i delte cherrytomate mot slutten av koketiden.  Server over pasta (pappardelle eller tagliatelle ) og topp med revet parmesan og hakket oregano.

Lamb Ragu with tagliatelle serves 4

Lamb ragu full of spices and herbs are defentivt worth waiting for while it cooks . If you're the impatient type, you can substitute lamb with minced lamb and reduce liquid and cooking time.

Ingredients

700 grams meat from leg of lab, cut in small pieces.
2 tablespoons olive oil.
1 large onion, finely chopped.
2 garlic cloves, chopped.
2 medium carrots, peeled, cut pieces.
2 celery stalks, cut into pieces.
2 teaspoons cround coriande.,
1 teaspoon ground cumin.
1 teaspoon ground fennel seeds
1 teaspoon chopped rosemary.
1 teaspoon, chopped oregano+ more to serve.
1/2 teaspoon(or less) chiliflakes.
1 dl redwine(optional).
2 teaspoon tomatopaste.
1 can / 400g diced tomato.
6 dl chicken broth cubes & water.
10 cherry tomatoes ,halved .
500g dried pasta pappardelle or tagiatelle.
Parmesan cheese to serve.

Method

Heat oil in a large, heavy-based saucepan over medium-high heat. 
Add onion, garlic, carrot & celery . Cook, stirring occasionally for 5 -7 minutes or until onion has softened. Add spices, lambmeat and herbs. Cook for 3 to 4 minutes until the meat is coated with spices and herbes. Add wine (optional)and cook for 1 minute. Add tomato paste, tomatoes, broth and stir to combine. Bring to the boil. Cover and reduce heat to low. Simmer for ca 1 hour & twenty minutes or until meat is tender. Add more water if needed and salt and pepper to taste. Add cherry tomatoes right before serving, topp with parmesan, chopped oregano and serves with tagliatelle.

2 Comments

  • Avatar
    Lene 9. januar 2017 (14:51)

    Jeg skal på en måte forsøke denne oppskriften i dag, men jeg bruker kalverull biter i stedet for lam. Jeg sløyfer rødvin, men smaker muligens til med litt rødvinseddik.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.