Spinat og dill hummus med fetaost
Spinat, dill og fetaost hummus toppet med dill og pinjekjerner er nydelig med litt brød til. Hos oss har den gjort stor suksess sammen med gravet og røykt laks og kommer til å bli en del av vårt quickfix repertoar når vi venter gjester. #belgvekster
Recipe for spinach, dill and feta cheese hummus at the bottom of this page.
Ingredienser
- 400 - 500 gram ferdigkokte kikkerter ( ca. 2 bokser)
- 100 g babyspinat, forvellet
- 200 gram fetaost
- 2 ss tahini
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 ts spisskummen
- 1 dl hakket dill og litt ekstra til topping
- 2 ss sitronsaft
- 30 g pinjekjerner, ristet
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- nykvernet sort pepper
Slik gjør du
- Press væske ut av den forvellete spinaten og bland med kikerter, fetaost, tahini, hvitløk, spisskummen, dill, og sitronsaft. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender til hummusen får en myk konsistens. Bre hummus utover en tallerken. Dryss over hakket dill og pinjekjerner og drypp over med olivenolje. Avslutt med rause mengder nykvernet sort pepper på toppen.
ingridients
400 - 500 g pre-cooked chickpeas (approximately 2 boxes )100 g baby spinach , blanched
200 g feta cheese
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
2 dl chopped dill and more for topping
2 tablespoons lemonjuice
30 g sesame seeds roasted
2 tablespoons extra virgin olive oil
Fresh ground black pepper
azita 17. oktober 2016 (12:44)
Hvor mye ukokte kikkerter tilsvarer 400 – 500 gram ferdigkokte kikkerter?
Liker ikke hermetiske ting.Vil gjerne koke selv 🙂
Aicha Bouhlou 17. oktober 2016 (12:52)
Hei, Skal du koke kikerter selv, tilsvarer 200 g tørkete erter 50o gram ferdigkokte kikerter.
Det står her http://aichasmat.no/hummus-i-alle-varianter/
azita 18. oktober 2016 (11:59)
Tusen takk, Aicha!