Safrankylling med tomater
Denne smaksrike retten er perfekt til grillen, men kan også stekes i stekepanne eller i ovn. Kyllingen må ikke stekes på spyd, men det ser fint ut.
ingredienser
- 4 kyllingfileter som skjæres i biter
- ½ ts safran + 1/2 ts gurkemeie
- ½ ts chiliflak
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 3 ss yoghurt
- 24 cherrytomater
Slik gjør du:
- Rist safrantrådene i en middels varm stekepanne i ca 30 sekunder.
- Ha dem over i en stor skål og knus dem med fingrene eller baksiden av en skje.
- Tilsett olje, yoghurt, chili, pepper. gurkemeie og litt salt . Rør godt og ha i kyllingbitene.
- Vend dem godt i blandingen til alle bitene er dekket med marinaden .
- La kyllingen marinere i en time i kjøleskapet. De kan gjerne ligge der over natten.
- Legg trespydene i vann en liten stund før bruk.
- Tre kyllingbitene og cherrytomater på spydene.
- Stek på grill , stekepanne eller ovn i 5 – 6 minutter på hver side eller til du ser at de er gjennomstekt.
Paula Carlsson 14. januar 2017 (21:29)
Hej! Tack för alla dina supergoda recept! Jag undrar hur mycket yoghurt man ska ha i marinaden till saffranskyckling?
Aicha Bouhlou 15. januar 2017 (00:16)
Hei Paula. Jeg bruker 3 ss yoghurt.