Blåskjell, frites og aioli

Det finnes vel ikke noe enklere, billiger og bedre måltid enn dette. Vive la France

Blåskjell, frites og aioli

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 kg blåskjell, vasket og renset
  • 2 hvitløksfedd, finhakket Persille 2 dl hvitvin 1 ss ekstra virgin olivenolje Sitronbåter, til servering 8 store poteter 1 liter solsikkeolje Salt
  • Litt Persille
  • Litt Persille
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • Frites
  • 8 store poteter 1 liter solsikkeolje Salt
  • 1 liter solsikkeolje
  • Salt

Slik gjør du

  1. Blåskjell
  2. Varm litt olivenolje i en stor gryte . Fres løk og hvitløk. Tilsett hvitvin og kok opp . Ha alle blåskjellene i gryten og sett på lokk. Rist gryten godt med lokk på inn i mellom . La skjellene dampe på høy varme til alle har åpnet seg. Dryss over persille.
  3. Pommes frites
  4. Skrell poteter og skjær i staver eller båter. Kok dem nesten møre i vann. Hell av vannet og la vannet dampe godt av de varme potetene. Avkjøl potetene i kjøleskapet en stund . Varm oljen i en gryte . Sørg for at oljen er skikkelig varm før du legger potetene i gryten . Stek potetene I flere omganger . Potetene skal være sprø og gylden. Legg de på papir for å bli kvitt overflødig fett og dryss salt over.
  5. Server Blåskjellene med sitronbåter, pommes frites og hjemmelaget aioli eller fuske-aioli som du lager med mayonnaise, hvitløk og noen dråper sitron.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.