Bagels med laks og rødløk
Jeg har alltid syltet rødløk i kjøleskapet mitt. Det er det lille tilbehøret som kan løfte et måltid fra alminnelig til kjempegodt. Syltet rødløk har ubegrensete bruksområder og kan serveres med kjøtt, taco, ostesmørbrød, hummus, salater, fisk, eller som topping på laksesmørbrødene med kremost.
Ingredienser
- 2 rødløk, skjæres I tynne skiver
- 1/2 dl hvitvinseddik eller eplecider eddik
- 1 dl sukker
- 1.5 dl vann
- 1 knivsodd salt
- Til laksesmørbrødene:
- Bagels , brød eller rundstykker
- Kremost
- Salatblader
- Dill
- Røykt laks
- Syltet rødløk.
Slik gjør du
- Kok opp eddik, sukker, salt og vann og hel varm eddik lake over løken. Ha løken i et rent glass med lokk eller dekk med plastfolie og sett kjølig og la smaken sette seg i minst en time før bruk. Kan oppbevares minst i 2 uker i kjøleskapet .
- Smør rundstykker med et godt lag kremost, legg på laks , salatblader , topp med syltet løk og strø litt dill over.
- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salmon bagels with pickled onions
Almost any day of the week, any season of the Year -you’ll find pickled red onions in my fridge. It’s the little thing that can give a dish the finishing touch & there are countless uses for pickled onions. Meats, taco’s, sandwiches, hummus, salads, fish, or as a topping on a cream cheese & salmon bagel like this one.
Ingredients
2 red onions, cut into thin slices1/2 dl white wine vinegar or apple cidar vinegar
1 dl sugar
1.5 dl water
A pinch of salt