Ovnstekt flyndrefisk med salsa verde
Mange synes det er vanskelig å lage fiskeretter og når de velger fisk skal det helst være fileter. Det er også vanlig å styre unna fisk man ikke kjenner til fordi man ikke vet hvordan den skal tilberedes. En fin måte å tilberede hel fisk på er å steke den i ovn som her. Alle klarer å steke en fisk i ovn og man kan steke nesten hvilken som helst fisk på denne måten. Sammen med poteter og en frisk salsa verde er dette kjempegod mat på rekordtid.
Ingredienser
- 800 gram flyndrefisk
- Ekstra virgin olivenolje
- Salt
- 1/2 sitron, saften
- En liten neve sorte oliven
- Salsa verde :
- 2 fedd hvitløk , skrelt og grovhakket
- 2 ss kapers
- 2 sylte agurker, grovhakket
- 4 ansjosfileter
- 1 bunt bladpersille
- 1 neve frisk basilikum
- 2 ss frisk mynte
- 1 ts Dijon sennep
- 1/2 sitron, saften
- 1, 5 dl ekstra virgin olivenolje
- Salt
- Nykvernet sort pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200 °C
- Hell godt med olivenolje i en stor ildfast form. Skjær noen snitt eller et rutemønster på den mørke siden av fisken og legg den i formen. Dryss over med salt og pepper noen dråper sotronsaft og litt olivenolje. Stek i ovn i ca. 25 minutter. Du ser på det hvite kjøttet når fisken er ferdig.
- Salsa verde:
- Kjør hvitløk , kapers, sylteagurk, ansjos, urter, sitronsaft og sennep i kjøkkenmaskin til finhakket. Hel i oljen gradvis mens maskinen fremdeles kjører til du oppnår en pesto konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Anrett gjerne fisken med sitronskiver oliven og ekstra kapers til. Serveres med salsa verde og poteter.