Labneh med grovhakket tapenade

Labneh er hjemmelaget kremost som er laget av yoghurt. Det er nydelig og perfekt pålegg og kan brukes som forrett eller som partysnacks med tortilla chips, brød og grønsaker. Den er lett å lage og kan varieres med forskjellige urter, krydder eller smøres på brødskiver med kun litt pepper og en skvett olivenolje. Du kan bruke hvilken yoghurt du vil, men jeg anbefaler å bruke gresk yoghurt. Er du veganer kan du fint lage labneh med soyayoghurt.

I min kultur liker man å dele brød og å sende små fat rundt bordet som er fylt med oliven, salater og andre godsaker. Noen ganger serverer jeg labneh og da liker jeg å pynte den litt ekstra slik at den blir helt uimotståelig og får hovedrollen under en Mezze eller som forrett.

1 liter yoghurt gir ½ liter ost.

Grunnoppskrift Labneh

  • 1 l gresk yoghurt naturell
  • 1 ts salt

Sett et dørslag over en bolle og legg i et tynt klede, f.eks. en osteduk eller et kjøkkenhåndkle. Du kan også bruke kjøkkenpapir eller et kaffefilter. Ha i yoghurt og la den stå og renne av seg i 2-12 timer. Du kan knytte osteduken eller kjøkkenhåndklær og henge det opp over en bolle eller i vasken om du ønsker en rund form som ligner på mozzarella.

Jo lengre yoghurten renner av seg, jo fastere blir osten.

Jeg liker osten min litt myk og kremet og pleier å gi den ca. 4 -6 timer. Her serverer jeg min labneh toppet med nydelig grovhakket tapenade, frisk oregano , en ekstra skvett olivenolje og godt brød til. Oppskrift på tapenade finner du her :

grov-tapenade-4

Se flere labneh inspirasjoner

Labneh-med-laks-   labneh-

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.