Ovnsstekt aspargessalat med labneh
Roasted asparagus salad with labneh recipe in english et the bottom of the page👇🏾
Asparges er så utrolig godt og enkelt å tilberede. I denne oppskriften har jeg laget en vårlig tallerken med asparges, reddiker og gressløk i kombinasjon med labneh.
Labneh er Midtøsten varianten av ferskost og lages av avrent yoghurt. Labneh er lett å lage, men kan også kjøpes ferdig i en del innvandrerbutikker.
Jeg serverer den gjerne toppet med både grønnsaker, krydder, urter og av og til nøtter. Labneh er også veldig godt å bruke til dessert med nøtter, bær og honning til.
Grunnoppskrift labneh
INGREDIENSER
1 l gresk yoghurt naturell
1 ts salt
1 liter yoghurt gir ½ liter ost
SLIK GJØR DU:
Sett et dørslag over en bolle og legg i et tynt klede, f.eks. en osteduk eller et kjøkkenhåndkle. Du kan også bruke et kaffefilter, men da må osten stå litt lengre. Ha i yoghurt og la den stå og renne av seg i 24 timer. Du kan knytte osteduken eller kjøkkenhåndklær og henge det opp over en bolle eller i vasken om du ønsker en rund form som ligner på mozzarella.
Jo lengre yoghurten renner av seg, jo fastere blir osten.
Jeg liker osten min litt myk og kremet og pleier å gi den ca. fra 12 -24 timer. 24 – 48 timer vil gi deg en tykkere labneh ost. Yoghurten kan renne av seg i 3 – 4 dager.
Ingredienser
- 1 porsjon labneh eller annen ferskost
- 1 bunt asparges
- Godt med ekstra virgin olivenolje
- Salt
- Pepper
- 1/2 Sitron, saften
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 bunt reddiker, i skiver
- 1 liten neve gressløk, hakket
- Aleppo pepper eller litt chiliflak
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200 °C.
- Skyll aspargesen, tørk og skjær eller bryt av den nederste treaktige delen. Legg aspargesen i en ildfast form, hell over godt med olivenolje og dryss over salt og pepper. Vend asparges i olje og krydder og fordel side om side i formen. Bak i ovnen i ca 8 - 10 minutter.
- Ta ut av ovnen og tilsett sitronsaft, hvitløk, gressløk og reddiker. Bland salaten godt og server med labneh og brød.
- -
- Salaten kan serves på forskjellige måter. Den kan anrettes som på bildet på en stor tallerken med labneh i bunn av tallerken toppet med grønnsakene og aleppo pepper eller chiliflak. Den kan fordeles på tallerkner med en klatt labneh til som er toppet med chili flak eller mer gressløk. Salaten og labneh kan også serveres hver for seg.
Roasted asparagus salad with labneh, serves 4 as a starter og for lunch
Ingredients
1 liter Greek yogurt natural1 teaspoon salt
1 liter of yoghurt makes ½ liter of cheese
Method
Put a coliander over a bowl and put in a thin cloth, cheese cloth or thin kitchen towel. You can also use a coffee filter, but then the cheese must stand a bit longer. Add the yogurt and let it stand and drain for 24 hours. The longer the yoghurt is strained, the more firm the cheese becomes. I like my cheese a little soft and creamy and usually give it about 12 to 24 hours. 24 - 48 hours will give you a thicker labneh cheese. The yogurt can drain off for 3 - 4 days.Ingredients
1 bundle of asparagusExtra virgin olive oil
Salt
Pepper
1/2 Lemon, juice
2 clove of garlic, minced
1 bunch of radishes, in slices
Chive, chopped
Aleppo pepper or some chiliflak
Indisk inspirert røsti med karri – Aichas Mat 28. april 2017 (13:10)
[…] av kulturer. Jeg har laget indisk inspirert rösti med gulrøtter og karri og serverer dem med labneh (Midtøsten kremost laget av avvrent yoghurt). I tilleg har jeg laget en enkel salat som ikke er […]
Arabisk flatbrød pizza med harissa grillet aubergine – Aichas Mat 31. mai 2017 (15:44)
[…] Brød, Harissa, ayvar får du kjøpt i innvandrerbutikk. Du får også kjøpt labneh , men det er veldig enkelt å lage yoghurtosten selv. Her er link til fremgangsmåte http://aichasmat.no/labneh/ […]
Dadler fylt med labneh (kremost) og pistasjenøtter – Aichas Mat 24. juni 2017 (19:59)
[…] på dadler med labneh kan også lages med vanlig kremost. Oppskrift på labneh finner du her Disse lekre munnfuller kan serveres på tapas og mezebord eller som […]