Ovnsstekt aspargessalat med labneh

Roasted asparagus salad with labneh recipe in english et the bottom of the page👇🏾

Asparges er så utrolig godt og enkelt å tilberede. I denne oppskriften har jeg laget en vårlig tallerken med asparges,  reddiker  og gressløk i kombinasjon med labneh.

Labneh er Midtøsten  varianten av ferskost og lages av avrent yoghurt. Labneh er lett å lage, men kan også kjøpes ferdig  i en del innvandrerbutikker.
Jeg serverer den gjerne toppet med både grønnsaker, krydder, urter og av og til nøtter. Labneh er også veldig godt å bruke til dessert med nøtter, bær og honning til.

Grunnoppskrift labneh

INGREDIENSER
1 l gresk yoghurt naturell
1 ts salt
1 liter yoghurt gir ½ liter ost

SLIK GJØR DU:
Sett et dørslag over en bolle og legg i et tynt klede, f.eks. en osteduk eller et kjøkkenhåndkle. Du kan også bruke et kaffefilter, men da må osten stå litt lengre. Ha i yoghurt og la den stå og renne av seg i 24 timer. Du kan knytte osteduken eller kjøkkenhåndklær og henge det opp over en bolle eller i vasken om du ønsker en rund form som ligner på mozzarella.
Jo lengre yoghurten renner av seg, jo fastere blir osten.
Jeg liker osten min litt myk og kremet og pleier å gi den ca. fra 12 -24 timer. 24 – 48 timer vil gi deg en tykkere labneh ost. Yoghurten kan renne av seg i 3 – 4 dager.

 

 

Ovnsstekt aspargessalat med labneh

Personer: 4, forrett eller lunsj

Ingredienser

  • 1 porsjon labneh eller annen ferskost
  • 1 bunt asparges
  • Godt med ekstra virgin olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • 1/2 Sitron, saften
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 bunt reddiker, i skiver
  • 1 liten neve gressløk, hakket
  • Aleppo pepper eller litt chiliflak

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200 °C.
  2. Skyll aspargesen, tørk og skjær eller bryt av den nederste treaktige delen. Legg aspargesen i en ildfast form, hell over godt med olivenolje og dryss over salt og pepper. Vend asparges i olje og krydder og fordel side om side i formen. Bak i ovnen i ca 8 - 10 minutter.
  3. Ta ut av ovnen og tilsett sitronsaft, hvitløk, gressløk og reddiker. Bland salaten godt og server med labneh og brød.
  4. -
  5. Salaten kan serves på forskjellige måter. Den kan anrettes som på bildet på en stor tallerken med labneh i bunn av tallerken toppet med grønnsakene og aleppo pepper eller chiliflak. Den kan fordeles på tallerkner med en klatt labneh til som er toppet med chili flak eller mer gressløk. Salaten og labneh kan også serveres hver for seg.

Roasted asparagus salad with labneh, serves 4 as a starter og for lunch

Asparagus are so incredibly good and easy to prepare. In this recipe I have made a springplate of asparagus, radishes and chives in combination with labneh. Labneh is Middle Eastern cream cheese made of strained yogurt. It is easy to make labneh, but you can also purchase it in some immigrant stores.

Basic recipe labneh, serves 4

Ingredients

1 liter Greek yogurt natural
1 teaspoon salt
1 liter of yoghurt makes ½ liter of cheese

Method

Put a coliander over a bowl and put in a thin cloth, cheese cloth or thin kitchen towel. You can also use a coffee filter, but then the cheese must stand a bit longer. Add the yogurt and let it stand and drain for 24 hours. The longer the yoghurt is strained, the more firm the cheese becomes.

I like my cheese a little soft and creamy and usually give it about 12 to 24 hours. 24 - 48 hours will give you a thicker labneh cheese. The yogurt can drain off for 3 - 4 days.

Ingredients

1 bundle of asparagus
Extra virgin olive oil
Salt
Pepper
1/2 Lemon, juice
2 clove of garlic, minced
1 bunch of radishes, in slices
Chive, chopped
Aleppo pepper or some chiliflak

Method

Rinse the asparagus, wipe and cut or break off the woody bottom part. Put the asparagus in a oven proved dish, pour over some olive oil and sprinkle with salt and pepper. Mix asparagus into oil and spices and line up side by side in the dish. Roast in the oven for about 8 - 10 minutes. Remove from the oven and add lemon juice, garlic, chives and radishes. Mix the salad well and serve with labneh and bread.

The salad can be served in different ways. It can be arranged as in the picture on a large plate with labneh in the bottom of the plate topped with vegetables and aleppo pepper or chiliflakes. The Salad can be spread on plates with a labneh on the side which is topped with chili flakes or more chives. The salad and labneh can also be served separately.

3 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.