Poké med laks og vannmelon

Poké (uttalt poh-keh) er det hawaianske ordet for å “kutte biter”  Her blander man rå fisk i soya saus, sesameolje og sesamfrø.
En pokébolle kan varieres i det uendelig med tilbehør og er lett å få til. Jeg serverer poké som oftest med sushiris og masse forskjellig tilbehør som mango, reddik, agurk, spirer, avokado, salat, syltet rødløk, wakame, rødbeter, sriracha (asiatisk chilisaus) osv.

I denne oppskriften har jeg laget poké av laks som er marinerte etter standardoppskrift og som jeg serverer som en lett sommer rett med syltet ingefær, litt grønt og vannmelon.

 

 

Poké med laks og vannmelon

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g fersk laks, sashimi kvalitet i terninger
  • 4 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss sesamolje
  • 1-2 ss ristede sesamfrø
  • 2 avokadoer, i terninger
  • Babyspinat eller annen salat
  • 1 lime, litt saft til spinatbladene
  • litt sesamolje til spinatbladene
  • Syltet ingefær
  • 1 kg vannmelon i terninger
  • Litt vårløk, hakket

Slik gjør du

  1. Bland fiskebitene, sesamfrø, sesamolje, soyasaus, hvitløk og litt nykvernet pepper. Sett kjølig i ca 30 - 60 min til marinering.
  2. Bland spinatblader med litt lime, sesamolje og koriander og fordel i skåler.
  3. Legg de forskjellige ingrediensene opp på spinat/salatbladene. Marinert laks, ingefær, avokado og masse vannmelon og topp med litt vårløk og koriander.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.