Indisk inspirert røsti med karri

Indian inspired rösti potatoes with curry recipes in english at the bottom of the page👇🏾

For basic labneh recipe in english scroll down to the bottom of this page.http://aichasmat.no/ovnsstekt-aspargessalat-med-labneh/

Dette vegetar måltidet er det man kan kalle en vellykket og balansert blanding av kulturer. Jeg har laget indisk inspirert rösti med gulrøtter og karri og serverer dem med labneh (Midtøsten kremost laget av avvrent yoghurt). I tilleg har jeg laget en enkel salat som ikke er med på bilde.

 

Indisk inspirert røsti med karri

Personer: 4

Ingredienser

  • 600g poteter
  • 300 g
  • 3 ts karri pulver
  • 2 ts havsalt
  • 3 eggeplommer
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • ca 3 ss frisk koriander, hakket
  • ca 3 ss gressløk eller vårløk, hakket
  • Solsikke eller rapsolje til steking
  • Til servering:
  • labneh, rømme eller yoghurt
  • Blandet salat

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og gulrot. Riv dem grovt med et rivjern opp på et rent kjøkkenhåndkle. Vri sammen kjøkkenhåndkle og skvis mest mulig væske fra poteter og gulrot. Bruk også hendene til å klemme ut væske. Ha gulrøtter og poteter i en bolle og tilsett karri, salt, egg hvitløk, gressløk og koriander.
  2. Bland godt og form 8 like store røsti med håndflatene. Varm oljen i en stor stekepanne og stek røstiene til gylden og sprø på den ene siden før du snur den og steker den like gyllen og sprø på den andre siden.

Indian inspired rösti potatoes with curry

You can say that this combination is a successful balanced mix of cultures. I made Indian inspired potato rösti with carrots & curry served with labneh ( Middle Eastern cream cheese made of strained yoghurt)

Ingredients

400g potatoes
200g carrot
3 teaspoons curry powder
2 teaspoons sea salt
3 egg yolks
2 garlic cloves, minced
ca 3 tablespoons fresh coriander, chopped
ca 3 tablespoons chives or scallions, chopped
Sunflower oil or raps oil for frying

For serving:
Labneh, sour cream or yogurt
Mixed salad

Method

Grate the potatoes and carrots into a clean kitchen- towel and squeeze out any water. You can also use your hands to squeeze out water. Add the grated potato and carrot to a large bowl and mix in the curry, salt, eggs, garlic, coriander and chives. Mix well and divide the rosti mixture in 8 and and shape with your hands. Heat the oil in a large frying pan and cook the rösti’s until golden and crisp before turning cooking on the other side.

1 kommentar