Indisk inspirert røsti med karri

Indian inspired rösti potatoes with curry recipe in english at the bottom of the page👇🏾

For basic labneh recipe in english scroll down to the bottom of this page.https://aichasmat.no/ovnsstekt-aspargessalat-med-labneh/

Jeg har laget indisk inspirert rösti med gulrøtter og karri og serverer dem med labneh (Midtøsten kremost laget av avrent yoghurt). I tilleg har jeg laget en enkel salat som ikke er med på bilde.

 

Indisk inspirert røsti med karri

Personer: 4

Ingredienser

  • 600g poteter
  • 300 g gulrøtter
  • 3 ts karri pulver
  • 2 ts havsalt
  • 3 eggeplommer
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • ca 3 ss frisk koriander, hakket
  • ca 3 ss gressløk eller vårløk, hakket
  • Solsikke eller rapsolje til steking
  • Til servering:
  • labneh, rømme eller yoghurt
  • Blandet salat

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og gulrot. Riv dem grovt med et rivjern opp på et rent kjøkkenhåndkle. Vri sammen kjøkkenhåndkle og skvis mest mulig væske fra poteter og gulrot. Bruk også hendene til å klemme ut væske. Ha gulrøtter og poteter i en bolle og tilsett karri, salt, egg, hvitløk, gressløk og koriander.
  2. Bland godt og form 8 like store røsti med håndflatene. Varm oljen i en stor stekepanne og stek røsti til gyllen og sprø på den ene siden før du snur den og steker den like sprø og gyllen på andre siden.

Indian inspired rösti potatoes with curry

You can say that this combination is a successful balanced mix of cultures. I made Indian inspired potato rösti with carrots & curry served with labneh ( Middle Eastern cream cheese made of strained yoghurt)

Ingredients

400g potatoes
200g carrot
3 teaspoons curry powder
2 teaspoons sea salt
3 egg yolks
2 garlic cloves, minced
ca 3 tablespoons fresh coriander, chopped
ca 3 tablespoons chives or scallions, chopped
Sunflower oil or raps oil for frying

For serving:
Labneh, sour cream or yogurt
Mixed salad

Method

Grate the potatoes and carrots into a clean kitchen- towel and squeeze out any water. You can also use your hands to squeeze out water. Add the grated potato and carrot to a large bowl and mix in the curry, salt, eggs, garlic, coriander and chives. Mix well and divide the rosti mixture in 8 and and shape with your hands. Heat the oil in a large frying pan and cook the rösti’s until golden and crisp before turning cooking on the other side.

3 Comments

  • comment-avatar
    12 kjøttfrie, enkle og velsmakende middagsretter – Aichas Mat 20. november 2017 (13:43)

    […] INDISK INSPIRERT RØSTI MED CURRY […]

  • comment-avatar
    anne lill ørbeck 4. januar 2020 (10:13)

    Oppskriftene er fulle av feil, både hva angår innholdet ( skulle rive gulrot, men den inngikk ikke i oppskriften)- dessuten skrivefeil, feil norsk etc. Så synd.Hvorfor ikke få noen til å lese korrektur? Bildene er fantastiske!

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 4. januar 2020 (15:50)

      Hei Anne Lill
      Takk for tilbakemelding og beklager at jeg glemte gulrot i oppskriften.
      Min bakgrunn er fra Marokko og Tyskland, og jeg er klar over at språket mitt ikke alltid er feilfritt. Men med over 5000 brukere på bloggen i uken og daglige meldinger fra fornøyde brukere vil jeg tro at oppskriftene stort sett er forståelige for folk.

      Det er en stor arbeidsinnsats som skal til for å formidle matglede på bloggen. Den gjør jeg helt gratis. Å forvente at noen andre vil bruke av tiden sin til å lese korrektur uten å få betalt er nok vel optimistisk.

      Lykke til videre med matlagingen.

      Hilsen

      Aicha

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.