Arabisk flatbrød pizza med harissa grillet aubergine

Middle eastern pizza with harissa and grilled eggplant recipe in english at the bottom of this page.👇🏾

Pizzakvelden kan gjøres litt annerledes.

Bruk arabiske flatbrød til å lage en nydelig spennende Midtøsten inspirert pizza med harissa grillet aubergine, ayvar og labneh. Flatbrødene ligner litt på pitabrød, men er litt større og tynnere.

Brød, Harissa, ayvar får du kjøpt i innvandrerbutikk. Du får også kjøpt labneh , men det er veldig enkelt å lage yoghurtosten selv. Her er link til fremgangsmåte http://aichasmat.no/labneh/

 

 

 

 

Arabisk flatbrød pizza med harissa grillet aubergine

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 arabiske flatbrød
  • 1 stor eller 2 små auberginer, del på to på langs og skjær på langs i tynne skiver
  • 4 ts harissa
  • 4 ss olivenolje
  • 2,5 Labneh + 1,5 dl til topping
  • 4 ss ayvar ( grillet paprika saus)
  • 1 rød chili, hakket
  • frisk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Rør sammen harissa og olivenolje i en liten bolle. Pensle aubergineskiver med harissablandingen og stek på en forvarmet grillpanne i noen minutter på hver side til de er møre. Fordel først labneh så ayvar på flatbrødene, topp med grillet aubergine og chili og stek i 8 – 10 minutter til flatbrødene er gylne og sprø. Når pizzaen er ferdig stekt toppes den med mer labneh og hakket koriander

Middle eastern pizza with harissa grilled egglant

Make pizza night a little different. Use Arab flatbread to make a lovely Middle East inspired pizza with harissa grilled eggplant, ayvar and labneh. Flat breads are a bit like pita bread, but is slightly larger and thinner.

Ingrediens

4 arab flat breads
1 big or to smal leggplants
4 teaspoons harissa
4 tablespoons olive oil
2 ½ dl labneh + 1 ½ dl (topping)
4 tablespoons ayvar( roasted red pepper sauce)
1 red chili, chopped
coriander, chopped

Method

Preheat oven to 200 °C Place the harissa and olive oil in a bowl and stir to combine. Brush the eggplant slices with harissa mixture and cook on a preheated grill pan for a few minutes on each side until tender. Spread the flatbreads with labneh and ayvar,top with grilled eggplant and chili and cook for 8 - 10 minuttes until the breads are golden and crisp. Top the pizzas with labneh and chopped coriander

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.