Gulrot- og appelsinsalat med granatepler
Frisk og mettende salat inspirert av det marokkanske kjøkken.
Ingredienser
- 500 g gulrot, i skiver
- Ekstra virgin olivenolje
- Salt
- 1 1⁄2 dl couscous
- 3 middels store blodappelsiner,eller vanlige, en i skiver til pynt
- 1 sitron, saften av
- 1 klype kajennepepper
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- 1⁄2 granateple, kjerner av
- En håndfull mynte (valgfritt)
- En liten håndfull persille
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Bland gulrotskivene med olivenolje olje og salt. Legg dem i en ildfastform og stek dem i ovnen i 20 minutter eller til gulrøttene er litt myke.
- Tilbered couscous etter anvisningen på pakken. Rør couscousen luftig med en gaffel, ha i litt olivenolje og sett den til side.
- Skrell 2 appelsiner, og skjær dem i terninger eller fileter på en tallerken. Ta vare på saften som renner ut. Bland sammen gulrøtter, couscous, appelsinkjøtt og saft. Tilsett kajennepepper, hvitløk, granateplekjerner, sitronsaft, olivenolje, finhakket mynte og persille. Smak til med salt og bland alt godt sammen. Pynt med appelsinskiver og friske urter.