Grillet paprikasalat
Jeg vokste opp med en mor som grillet grønsaker over en gassflamme eller i stekeovn hele året. Grillet paprika er ganske vanlig i det marokkanske kjøkken. Vi pleide alltid å ha en tett boks med grillet paprika i kjøleskapet. Den ble servert som tilbehør eller vi kunne også bruke den som pålegg på brødskivene vår.
Ingredienser
- 3-4 røde paprika
- 1/2 rødløk snittet
- 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet på jern
- Litt Olivenolje
- ½ - 1 ts eddik eller litt sitron, saften
- Salt
- Pepper
- 2 ss bladpersille, hakket
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 250°C
- Vask paprikaen og tørk med kjøkkenpapir. Skjær dem i to og legg snittflaten ned i en oljet langpanne. Stek til skinnet bobler og blir delvis sort. Ta ut av ovnen og ha i en bolle. Dekk til med plastfolie eller lokk. Riv av skinnet og fjern kjernen og del paprikaen i grove strimler.
- Bland paprikastrimler med rødløk, hvitløk, persille, eddik og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.