Grillet paprikasalat


Jeg vokste opp med en mor som grillet grønsaker over en gassflamme eller i stekeovn hele året. Grillet paprika er ganske vanlig i det marokkanske kjøkken. Vi pleide alltid å ha en tett boks med grillet paprika i kjøleskapet. Den ble servert som tilbehør eller vi kunne også bruke den som pålegg på brødskivene vår.

Grillet paprikasalat

Personer: 4

Ingredienser

  • 3-4 røde paprika
  • 1/2 rødløk snittet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet på jern
  • Litt Olivenolje
  • ½ - 1 ts eddik eller litt sitron, saften
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss bladpersille, hakket

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 250°C
  2. Vask paprikaen og tørk med kjøkkenpapir. Skjær dem i to og legg snittflaten ned i en oljet langpanne. Stek til skinnet bobler og blir delvis sort. Ta ut av ovnen og ha i en bolle. Dekk til med plastfolie eller lokk. Riv av skinnet og fjern kjernen og del paprikaen i grove strimler.
  3. Bland paprikastrimler med rødløk, hvitløk, persille, eddik og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.