Grillet paprikasalat


Jeg vokste opp med en mor som grillet grønsaker over en gassflamme eller i stekeovn hele året. Grillet paprika er ganske vanlig i det marokkanske kjøkken. Vi pleide alltid å ha en tett boks med grillet paprika i kjøleskapet. Den ble servert som tilbehør eller vi kunne også bruke den som pålegg på brødskivene vår.

Grillet paprikasalat

Personer: 4

Ingredienser

  • 3-4 røde paprika
  • 1/2 rødløk snittet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet på jern
  • Litt Olivenolje
  • ½ - 1 ts eddik eller litt sitron, saften
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss bladpersille, hakket

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 250°C
  2. Vask paprikaen og tørk med kjøkkenpapir. Skjær dem i to og legg snittflaten ned i en oljet langpanne. Stek til skinnet bobler og blir delvis sort. Ta ut av ovnen og ha i en bolle. Dekk til med plastfolie eller lokk. Riv av skinnet og fjern kjernen og del paprikaen i grove strimler.
  3. Bland paprikastrimler med rødløk, hvitløk, persille, eddik og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.