Scampi- og nudelsalat med peanøttdressing

Alt er godt med peanøttsmør! Inkludert denne herlige middagsalaten med nudler scampi og en nydelig peanøttdressing.

Husk på at skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg.   Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.

Scampi- og nudelsalat med peanøttdressing

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 200 gram risnudler
  • 1 hjertesalat, grovsnittet
  • 1 agurk, i skiver
  • 150 sukkererter, hakket
  • 2 gulrøtter, i tynne skiver eller julienne
  • 400-500 g scampi
  • Litt grovhakket mynte- og korianderblader
  • 1 neve peanøtter, til topping
  • Lime, til servering
  • -
  • Peanøttdressing:
  • 3 ss peanøttsmør
  • 2 ss riseddik
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ts chilisaus
  • Vann for å tynne ut dressing

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, slipp nudlene oppi og trekk til side. La trekke under lokk i 5-10 minutter, litt avhengig av tykkelse på nudler. Skylle i kaldt vann og hell litt olje over så de ikke klistrer.
  2. Visp sammen alle ingredienser til peanøttdressing, og ha i litt og litt vann for å tynne den ut til den får en passe fyldig konsistens.
  3. Varm opp olje, ha i reker dryss over pepper, salt og søt paprika.  Stek til i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.
  4. Hell det meste av peanøttdressing over de kalde nudlene og bland godt. Tilsett grønnsaker, bland igjen og legg til reker. Dryss over peanøtter og urter og server med resten av peanøttdressing og limebåter.

2 Comments

  • Avatar
    Karianne 6. mai 2021 (14:37)

    Hei, det står 150 g sukkererter to ganger. Skulle det vært noe annet i stedet for den ene «porsjonen»?

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 8. mai 2021 (09:06)

      Hei Karianne. Det var en gang for mye og jeg har rettet feilen nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.