Granatepler på 16 herlige måter

Det er sesong for granatepler og de må bare nytes nå. Mitt første møte med granatepler var bak huset til min bestefar i Marokko. Når vi var på besøk hos han lekte vi barna som oftest bak huset til bestefar. Inngjerdet av kaktushekken sto granateple og fiken trærne . Det var her jeg oppdaget min kjærlighet for denne steinharde , men så vakre juvelen ! Mitt møte med frukten som kom ut av skallet endte i en stor og evigvarende kjærlighet. Jeg hadde aldri før sett noe så vakkert, sanselig og glamorøst. Og jeg hadde heller aldri smakt noe lignende før – søtt og samtidig syrlig, knakende, saftig og proppfull av smak.

Jeg elsker granatepler og bruker de mye i min matlaging og til snacks. Det finnes alltid minst et granateple i mitt kjøleskap. Granatepler smaker ikke bare kjempegodt men kan også konkurrere med all annen frukt når det gjelder næringsinnhold og antioxidanter. De har ti ganger så mye antioxidanter enn appelsiner og bare nyper og valnøtter inneholder mer per gram. Antioksidanter som finnes i granatepler har vist seg å har betennelsesdempende egenskaper, og antioksidantene bidrar også til å senke blodtrykk og kolesterol. Her er det bare å nyte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.