Jålete eplekake med granatepler og timian

Jålete eplekake med granatepler og timian

Ingredienser

  • 4 epler  
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • Kakerøre:
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 4 egg , romtemperert
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss honning
  • Granateple juice fra en halv granateple
  • Friske timian kvister
  • Granateplekjerner fra halv granateple

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 ºC.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
  3. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Vend i mel og bakepulver og ha  blandingen over i en smurt kakeform .Dytt eplene biter i kakerøre sett kaken i ovn. Stek kaken  i ca 45 min.
  4. Ha honning og timian blader i en liten kjele sammen med granateple juicen  og varm forsiktig opp og la timian trekke  i 1 min. Lagg små hull  i den varme kaken med cocktail pinne eller tannpirker. Fordel sirupen jevnt over den varme eplekaken og avslutt med å drysse over granateplekjerner og timian blader .

2 Kommentarer

  • Line 3. oktober 2018 (21:24)

    Hei. Mel er vist glemt av i ingredienslisten, hvor mye er det som skal i? Høres ellers ut som en deilig kake 🙂

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 4. oktober 2018 (08:34)

      Hei Line,
      det skal være 180 gram mel og takk for at du gjorde meg oppmerksom på det.

      Aicha

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.