Bakt rødbetsalat med sesamdressing og granatepler

Roasted beet salad with sesam dressing and pomegranate recipe in english at the bottom of the page. 

Jeg lager mat hver dag og prøver ofte nye vri på retter eller på å komponere nye oppskrifter.  Det er ikke alltid det blir så vellykket som jeg håper på, men stort sett går det bra 🙂 Noen ganger har jeg flaks og resultatet blir så bra at jeg får lyst til å danse litt på kjøkkenet! Som når jeg skulle bruke opp et granateplet og noen rødbeter i dag, og resultatet ble denne nydelige salaten med så mye god smak.

Den kan serveres med hummus, sammen med nudler, ris som vegansk middag eller til kjøtt og fisk.

Bakt rødbetsalat med sesamdressing og granatepler

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 600 g rødbeter, jeg pleier å beregne 1 per person
  • Litt god olivenolje
  • Litt salt
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 ts frisk ingefær, finrevet
  • 3-4 ss riseddik, smak deg frem
  • 1 1/2 -2 ss sesamolje, smak deg frem til hva du liker
  • 1/2 ts chiliflak
  • 2 ss sesamfrø ? litt til topping
  • 1 granateple, kjerner
  • Litt persille, hakket

Slik gjør du

  1. Skrell rødbetene og del dem i små båter. Legg rødbeter i en ildfastform, krydre med litt salt og hell over olivenolje,Bland godt. Bak rødbetene uten å dekke de til i ovn ved 200 ˚C i ca. 30 minutter, eller til rødbetene er helt møre, snu på dem underveis. Ta ut rødbetene og ha i alle de øvrige ingrediensene. Bland godt og topp med litt mer sesamfrø og granteplekjerner. Salaten kan serveres både varm eller kald. 
  2. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROASTED BEET SALAD WITH SESAME DRESSING AND POMGRANATE

I cook everyday and very often i try a new twist on dishes or try to compose new recipes. I don´t always succeed, but it`s usually quiet good! Sometimes I'm lucky and the result is so good that I want to dance in the kitchen! Like when I was going to use a pomegranate and some beets today, the result was this lovely salad with so much good taste.

It can be served with hummus, along with noodles, rice as vegan dinner or meat and fish..

Ingredients

About 600 g beets, I usually calculate 1 per person
Ome good olive oil
Salt
1 clove of garlic, crushed
2 teaspoon fresh ginger, finely grated
3-4 tablespoons rice vinegar, adjust to taste
1 1/2 -2 tablespoons sesame oil, adjust to taste
1/2 teaspoon chili flakes
2 tablespoons sesame seeds
1 pomegranate, kernels
A little parsley, chopped

Method

Peel the beetroot and cut them into small wedges.Put the beets in a heatproved form, season with a salt and pour over olive oil. Mix well. Roast the beets without covering them in the oven at 200 ˚C for approx. 30 minutes or until the beetroots are completely tender, turn them once along roasting time. Remove the beetroot from the oven and add all the other ingredients. Mix well and garnish with a little more sesame seeds and pomgranate kernels. The salad can be served both hot or cold.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.