Ovnstekt flyndrefisk med salsa verde

Mange synes det er vanskelig å lage fiskeretter og når de velger fisk skal det helst være fileter.  Det er også vanlig å styre unna fisk man ikke kjenner til fordi man ikke vet hvordan den skal tilberedes.  En fin måte å tilberede hel fisk på er å steke den i ovn som her. Alle klarer å steke en fisk i ovn og man kan steke nesten hvilken som helst fisk på denne måten. Sammen med poteter og en frisk salsa verde er dette kjempegod mat på rekordtid.

 

 

 

 

Personer: 4

Ingredienser

  • 800 gram flyndrefisk
  • Ekstra virgin olivenolje
  • Salt
  • 1/2 sitron, saften
  • En liten neve sorte oliven
  • Salsa verde :
  • 2 fedd hvitløk , skrelt og grovhakket
  • 2 ss kapers
  • 2 sylte agurker, grovhakket
  • 4 ansjosfileter
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 neve frisk basilikum
  • 2 ss frisk mynte
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1/2 sitron, saften
  • 1, 5 dl ekstra virgin olivenolje
  • Salt
  • Nykvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200 °C
  2. Hell godt med olivenolje i en stor ildfast form. Skjær noen snitt eller et rutemønster på den mørke siden av fisken og legg den i formen. Dryss over med salt og pepper noen dråper sotronsaft  og litt olivenolje. Stek i ovn  i ca. 25 minutter. Du ser på det hvite kjøttet når fisken er ferdig.
  3. Salsa verde:
  4. Kjør hvitløk , kapers, sylteagurk, ansjos, urter, sitronsaft og sennep i kjøkkenmaskin til finhakket. Hel i oljen gradvis mens maskinen fremdeles kjører til du oppnår en pesto konsistens. Smak til med salt og pepper.
  5.  Anrett gjerne fisken med sitronskiver oliven og ekstra kapers til. Serveres med salsa verde og poteter. 

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.