Vegetar nachos

 At noen synes det er vanskelig å spise mer vegetarmat, tror jeg har med fantasi å gjøre. Mange vil spise mindre kjøtt og mer grønt, men de vet ikke helt hva de skal spsie eller hvordan de skal gå frem for å lage velsmakende plantebaserte måltider. 

Jeg får av og til spørsmål om hva slags vegetarmat man kan lage når man skal lage kosemat .

Det er utrolig mye deilig mat man kan lage uten kjøtt. Jeg ser som oftest på kjøtt som tilbehør og alt det andre som hovedmaten. Vegetarisk helgekos kan være så mye.  Pizza, hummus, falafel, nachos, taco , fylte søtpoteter, lasagne, stekte auberginer osv

Man kan begynne med å erstatte kjøttet med bønner, linser, kikerter, sopp og auberginer. Dette er helt perfekte ingredienser for å erstatte kjøtt i fredagstacos, pizza, lasagne eller på gratinerte nachos.

Nachos med bønner og kikerter er et fint eksempel på hvordan man kan bruke belgvekster istedenfor kjøtt. Finnes det noe bedre kosemat enn deilige sprøe tortillachips som er toppet med de herligste ingrendienser. Jeg har laget en  smakfull vegetar nacho variant som også kan serveres vegansk om du bytter ut vanlig ost med veganost. Tortillachipsene er toppet med deilige krydrede bønner og kikerter, salsa, ost, avocado, chili osv…  

Dette er utrolig godt!

Vegetar nachos

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 200g  ferdigkokte kikerter eller en boks kikerter på 380 tilsvarer litt over 200g netto uten væske. 
  • ca 200 g ferdig kokte brune eller sorte bønner, eller en 1 boks ferdigkjøpte 
  • Olivenolje til steking
  • 1-2 fedd hvitløk, raspet eller finhakket
  • 1/2 ts frisk ingefær, finraspet(valgfri)
  • 1 ts spisskummen
  • 1/4 ts cayenne pepper
  • 1/2 ts paprika
  • Litt salt            
  • 1 pose tortillachips 200 g
  • ca 2 dl revet hvitost/ eller veganost for eksempel Wilmersburger pizzatopping for veganere
  • Topping:
  • 1 glass ferdigkjøpt eller hjemmelaget salsa
  • 1 avokado , i terninger
  • 1/2 agurk i terninger
  • 1- 2 tomat i terninger
  • 10 store oliven, hakket eller i skiver
  • 2 stk grønn chili , i skiver
  • Litt frisk koriander
  • 1 lime
  1. Forvarm ovnen til 225°C
  2. Hell av vann fra bønner og kikerter og tørk godt med kjøkkenpapir. Varm litt olje i en stekepanne og fres bønner og kikerter med hvitløk, ingefær, krydder. og litt salt
  3. Legg tortillachipsen på et ildfast fat eller brett og fordel bønner og kikerterblandingen utover chipsene. Topp med ost.
  4. Stek i forvarmet ovn på 225°C til osten har smeltet.
  5. Ta de gratinerte tortillachipsene ut av ovnen og topp med salsa, avokado, agurk, tomater, oliven chili og koriander.  Skvis over litt limesaft og server gjerne med rømme eller creme fraiche. Den kan også nytes uten rømme om du er veganer.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.