Vegetarlasagne med aubergine

Har du lyst på en mettende vegetarmiddag stappfull av smak, er lasagne med auberginer et utmerket valg. Er du den typen som blir bekymret for å ikke bli mett av grønnsaker eller ønsker å tilsette lasagnen flere proteiner,  kan du tilsette ferdigkokte linser til sausen.  God middag

 

Vegetarlasagne med aubergine

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 auberginer, kuttet i mellomstore terninger
  • Ekstra virgin olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 gulrot revet
  • Sellerirot samme mengde som gulrot, revet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller knust
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakket
  • 1 ss balsamico eddik
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt
  • Pepper og Salt
  • Ca 9 lasagneplater
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 3 dl revet ost

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200°C
  2. Legg aubergineterninger på en stekeplate. Hell over litt olivenolje, dryss med salt og pepper. Blant godt og stek i stekeovn i ca 10 -15 minutter. Snu på dem halvveis under stekingen. Stek til de har fått litt farge og er myke.
  3. Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri til grønnsakene er myk. Tilsett tomater og ca 1,5 dl vann og kok opp. La sausen koke i ca 10 minutter. Tilsett ovnstekte aubergineterninger, oregano og eddik og smak til med salt og pepper. Ønsker du tilsette litt ferdigkokte linser, kan du gjøre det nå.
  4. Lag hvit saus ved å smelte smør i en kjele og rør i mel. Rør godt til blandingen slipper kjelen. Spe med halvparten av melken og fortsett å røre. Tilsett resten av melken og rør til du har en jevn hvit saus. Ta kjelen av varmen og rør i halvparten av osten.
  5. Smør en ildfastform med litt nøytral olje og legg auberginefyll, lasagneplater og ostesaus lagvis. Fortsett slik med flere lag. Avslutt med auberginefyll og strø resten av osten på toppen.
  6. Stek midt i ovn på 200°C i  ca 30 minutter, til lasagneplatene er kokt myke og osten har fått en fin farge.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.