Rødbetyoghurt
Recipe for beet yogurt in english at the bottom of the page👇🏾
Det er få ting som er bedre enn å finne mat som både ser bra ut og smaker godt. Denne roasfargede rødbetyoghurten fra Midtøsten oppfyller begge disse ønskene. Den finnes i mange versjoner og noen ganger lager man først puré av rødbetene for så å blande dem med yoghurt.
I denne oppskriften er rødbetene raspet og jeg serverer rødbetyoghurt som tilbehør til vegetarmåltider, fisk , kjøtt, kylling eller i en Mezze.
Ingredienser
- 3 mellomstore rødbeter
- Ca 3 - 4 dl gresk yoghurt
- 2 ss frisk mynte, finhakket og litt til servering
- 1 ss bladpersille, finhakket
- 1 sitron, saft
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Vask rødbetene og pakk en og en i i to lag aluminiumsfolje. Sett dem på stekeplate og stek dem i minst 45 minutter i ovnen. Skrell rødbeter når de er kjølig nok til å håndteres og rasp på rivjern Bland rødbeter, yoghurt, hakket mynte, persille, sitronsaft i en bolle. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett kjølig i en time , slik at smakene kan sette seg. Dryss litt hakket mynte over rødbetyogurt når den skal serveres.
Beet yogurt, serves 4
There are few things that are better than finding food that both looks good and tastes good. This pink colored Middle Eastern beet yogurt meets both these wishes. It exists in many versions and sometimes the beets are first pureed then mixed with the yogurt.
In this recipe the beets are grated and I serve the beet yogurt for vegetarian meals, fish, meat or chicken.
ca 3-4 dl plain fat Greek yogurt
2 tablespoons finely chopped fresh mint and some for serving
1 tablespoon finely chopped fresh parsley
1 lemon, juice
salt
pepper
ingredients
3 medium red beetsca 3-4 dl plain fat Greek yogurt
2 tablespoons finely chopped fresh mint and some for serving
1 tablespoon finely chopped fresh parsley
1 lemon, juice
salt
pepper