Ovnsstekte paprika og spisskummen poteter med harissamajones

Recipe for sweet paprika and cumin roasted potatoes with harissa mayo in english at the bottom.👇🏾

Vi elsker poteter, og hvorfor ikke?

Poteter er næringsrik og allsidig mat.  Den kan varieres i det uendelige og passer til det meste.  Den kan kokes, bakes, stekes, moses og brukes i alt fra suppe, gryteretter, ovnstekt, ovnsbakt, i salater til fisk, kjøtt eller fugl.

Noen ganger kan det være utrolig godt med kun krydrete ovnstekte poteter a la Maroc med harissamajones.

Ovnsstekte paprika og spisskummen poteter med harissamajones

Personer: 4

Ingredienser

  • 700 gram poteter
  • 4 ss solsikkeolje
  • 1 ss paprika
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ts Havsalt +mer
  • -
  • Harissamajones:
  • 1 dl majones
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss harissa eller mer
  • 1/2 ts ketchup

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225 °C
  2. Del potetene i båter. Legg dem i en bolle og tilsett olje. Dryss over paprika, spisskummen og salt. Vend potetene i kryddrene og oljen. Ha potetene over i en langpanne og sørg for at de ikke ligger over hverandre. Stek potetene på 225 °C i forvarRmet ovn i ca. 30 minutter. Til potetene er møre på innsiden og ha en sprø og gyllen skorpe. Snu på dem en gang under stekingen og dryss litt mer salt over når de skal serveres.
  3. Rør sammen ingredienser til harissamajones. Smak gjerne litt på harissa for å teste ut styrken og saltinnhold. De fleste harissapaste er saltet. Liker du det hot kan du bruke litt mer, vil du ha det mild bruker du bare litt mindre.

Sweet paprika and cumin roasted potatoes with harissa mayo

Ingredients

800 g potatoes, cut in wedges
4 tablespoons sunflower oil
1 tablespoon paprika
1 tablespoon cumin
1 teaspoon seasalt +more

Harissa mayo:
1 dl mayonais
1 dl yoghurt
1 tablespoon harissa paste
1/2 ketchup

Method

Preheat oven to 225 °C

Cut potatoes into wedges. Place them in a bowl and add oil. Sprinkle with paprika, cumin and salt. Turn potatoes in spices and oil. Put the potatoes in a roasting pan or baking tray.and make sure that they do not align. Bake the potatoes at 225 ° C in preheated oven for about 30 minutes. Until the potatoes are tender on the inside and have a crisp and golden crust. Turn them once during cooking and sprinkle some more salt over when they should be served.

Stir together ingredients for harissa mayonais. Taste harissa to test the strength and salinity. Most harissa paste is salted. If you like it hot, you can add a little more, if you want it mild use a little less.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.