Ovnsstekte paprika og spisskummen poteter med harissamajones
Recipe for sweet paprika and cumin roasted potatoes with harissa mayo in english at the bottom.👇🏾
Vi elsker poteter, og hvorfor ikke?
Poteter er næringsrik og allsidig mat. Den kan varieres i det uendelige og passer til det meste. Den kan kokes, bakes, stekes, moses og brukes i alt fra suppe, gryteretter, ovnstekt, ovnsbakt, i salater til fisk, kjøtt eller fugl.
Noen ganger kan det være utrolig godt med kun krydrete ovnstekte poteter a la Maroc med harissamajones.
Ingredienser
- 700 gram poteter
- 4 ss solsikkeolje
- 1 ss paprika
- 1 ss spisskummen
- 1 ts Havsalt +mer
- -
- Harissamajones:
- 1 dl majones
- 1 dl yoghurt naturell
- 1 ss harissa eller mer
- 1/2 ts ketchup
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 225 °C
- Del potetene i båter. Legg dem i en bolle og tilsett olje. Dryss over paprika, spisskummen og salt. Vend potetene i kryddrene og oljen. Ha potetene over i en langpanne og sørg for at de ikke ligger over hverandre. Stek potetene på 225 °C i forvarRmet ovn i ca. 30 minutter. Til potetene er møre på innsiden og ha en sprø og gyllen skorpe. Snu på dem en gang under stekingen og dryss litt mer salt over når de skal serveres.
- Rør sammen ingredienser til harissamajones. Smak gjerne litt på harissa for å teste ut styrken og saltinnhold. De fleste harissapaste er saltet. Liker du det hot kan du bruke litt mer, vil du ha det mild bruker du bare litt mindre.
Sweet paprika and cumin roasted potatoes with harissa mayo
Ingredients
800 g potatoes, cut in wedges4 tablespoons sunflower oil
1 tablespoon paprika
1 tablespoon cumin
1 teaspoon seasalt +more Harissa mayo:
1 dl mayonais
1 dl yoghurt
1 tablespoon harissa paste
1/2 ketchup