Speilegg på marokkansk vis

Fried eggs the Moroccan way. Recipe in english at the bottom of the page 👇🏾

Jeg liker å steke eggene mine slik min mor og min bestemor bruker å gjøre. Jeg antar at de fleste marokkanere lager dem på denne måten. Vi bruker aldri smør, med mindre vi skal lage eggerøre. Vi steker våre egg i olivenolje over middels høy varme.
Oljen bør boble rundt det hvite fra starten av og vi steker eggene til kantene på det hvite er sprø og gylden brun og en fortsatt bløt eggeplomme. Serveres med et dryss havsalt og en klype spisskummen.
Det er sånn jeg liker speilegg.

I like to fry my eggs the way my mum & my grandmother use to make them. I assume most Moroccans make them this way. We never use butter, unless we make scrambled eggs. The oil should bubble around the white from the start and we e fry the  eggs in hot olive oil until the edges are crunchy & golden brown & with the yolk still runny. Seasoned with seasalt & a pinch of cumin. That’s how i like my fried egg.

5 Comments

 • comment-avatar
  Therese 28. oktober 2016 (21:15)

  Stekte eggene på din mors vis i dag og må si at det var utrolig godt med den litt sprø eggehviten med smaken av spisskummen.

  • comment-avatar
   Aicha Bouhlou 28. oktober 2016 (22:02)

   Så kjekt! Vi pleier også å drysse litt ekstra spisskummen i oljen og dyppe brød i.

 • comment-avatar
  Marit Kleven 13. mars 2017 (10:15)

  En kollega har gode venner fra Marokko, som hun har besøkt. Der fikk hun stekt egg med olivenolje, honning og et krydder som gamle marokkanske bestemødre lagde sjøl. Jeg tror hun kalte det for Zumbo. Jeg har fått litt av det og laget denne frokosten. Kjenner du til det krydderet? Vi produserer honning selv og dette var en ny måte å bruke den på:)

  • comment-avatar
   Aicha Bouhlou 14. mars 2017 (10:36)

   Hei Marit, jeg har aldri hørt om en marokkansk krydderblanding som heter zumbo, men det finnes en krydderserie laget av en som heter (Adriano) Zumbo. Men så er jeg heller ikke ekspert på marokkansk kjøkken eller krydder. Det marokkanske kjøkken er mangfoldig og kjøkkenet kan væere ganske forskjellig avhengig av hvor man befinner seg i landet.
   Men honning brukes mye av oss uansett hvor vi kommer fra ilandet. Det er så kjekt at du la deg bli inspirert til å prøve nye ting.
   Aicha

 • comment-avatar
  Tyve deilige måter å bruke egg på – Aichas Mat 18. april 2017 (15:37)

  […] SPEILEGG PÅ MAROKKANSK VIS English version […]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.