Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker

Få ting smaker så godt som et helstekt lammelår med grønnsaker. Kanskje du skal prøve klassikeren med en ny vri i dag og lage lammelår med smaken av Marokko.

 

 

 

 

 

 

 

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 kg lammelår 
  • 3 hvitløksfedd
  • Litt pepper
  • 2 ss smør
  • 2 ts spisskummen
  • Til grønnsaken:
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/2  ts malt spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • 1/2 ts malt Ingefær
  • 3 fedd hvitløk knust 
  • Litt pepper
  • Litt bladpersille hakket
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 kålrot i skiver
  • 1 liten hokkaido gresskar i båter, med skall (skallet er spiselig)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ts honning
  • Frisk mynte
  • Tilbehør :Bulgur, couscous, quinoa eller ris og gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125°C
  2. Bruk en skarp kniv og stikk små snitt i kjøttet. Del hvitløkfedd i biter og stikk inn i snittene. Gni lammelåret med en blanding av smør, salt pepper og spisskummen. Dytt gjerne litt smørblanding inn i kjøttet.
  3. Legg kjøttet over på et stekbrett eller ildfastform. Sett steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og stek til kjernetemperaturen er 65-70 °C for medium stekt og 75 °C for gjennomstekt
  4. Fobered grønnsakene og lag olje og kryddermix til grønnsakene i en bolle. Legg alle grønnsakene sammen med kjøttet de siste 20 -30 minutten av steketiden og hel litt av olje-krydderblandingen over lammelåret. Lammelår på ca 2 kg vil ta ca 2,5. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile.
  5. Hev temperaturen til 200 °C. Ha hakkede tomater og honning i langpannen med grønnsakene og løft forsiktig i grønnsakene og kraften som har dannet seg i bunnen av langpanna. Stek grønnsakene videre i 10 - 15 minutter mens steken hviler. 
  6. Server med dryss av frisk hakket mynte, gresk yoghurt og bulgur.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.