Fiskegryte med søtpoteter

Lag en deilig, varmende fiskegryte med blåskjell, store reker og torsk. Den får litt snert med kajennepepper og blir ordentlig mettende med søtpoteter.

Fiskegryte med søtpoteter

Personer : 4

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 300 gram torsk eller annen hvit fisk
  • ca 8 Kjempereker  (eller mer fisk )
  • 2 – 3  søtpoteter, terninger
  • 1 løk, hakket
  • 3 hvitløk fedd, hakket
  • 1 ts søt paprika
  • ½ ts malt ingefær
  • 1 klype eller mer cayennepepper
  • 2 ts tomatpure
  • 6 dl vann
  • 1 ss fishsauce, (soya sauce kan også brukes) smak til og tilsett gjerne litt mer .
  • 1 sitron, saft
  • Litt persille
  • Sort pepper
  • Litt olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær opp alle grønsakene og fres i litt olje. Tilsett krydder og tomatpure. Bland godt inn i grønsakene og fres litt til. Hell i vann og kok opp. La gryten koke i ca 25 minutter eller til potetene er nesten møre.
  2. Ha vaskete blåskjell først i grønnsakgryten, legg på lokk og la alt småkoke i 3-4 minutter. Tilsett fishsaus og sitronsaft og rist litt på kasserollen.
  3. Tilsett nå fisken og eventuelt kjempereker og legg på lokk igjen. Damp videre i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg og fisken er kokt
  4. Blåskjellene er salte og du trenger nok ikke å salte. Men smak gjerne til med eventuelt mer salt og litt pepper. Server med et dryss persille, nykvernet pepper, godt brød  og gjerne litt aioli til.

FISH STEW WITH SWEEET POTATOES . Serves 4

Make a delicious, warm fish stew with mussels, big prawns and cod.

Ingredients

1 kg of mussels
300 grams of cod or other white fish
about 8 big prawns (or more fish)
2 - 3 sweet potatoes, cubes
1 onion, chopped
3 garlic cloves, chopped
1 teaspoon sweet pepper
½ tsp ground ginger
1 pinch or more of cayenne pepper
2 tsp tomato puree
6 dl water
1 tablespoon fish sauce (soy sauce can also be used) add more if needed
1 lemon, juice
some parsley
Black pepper
Some olive oil for frying

Method

Peel and cut all the vegetables and saute in a olive oil. Add spices and tomato puree. Mix well into the vegetables and stir slightly. Pour in water and bring to a boil. Let the stew cook for about 25 minutes or until the potatoes are almost tender.

Add washed mussels into the vegetable stew, cover and let everything simmer for 3-4 minutes. Add the fish sauce and lemon juice and shake the sucepan slightly.

Now add the fish and possibly pig prawns and put the lid back on. Steam for 4-5 minutes until all the shells have opened and the fish is cooked

Serve with a sprinkle of parsley, freshly ground pepper, good bread and preferably some aioli on the side

No Comments