Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker

Få ting smaker så godt som et helstekt lammelår med grønnsaker. Kanskje du skal prøve klassikeren med en ny vri i dag og lage lammelår med smaken av Marokko.

 

 

 

 

 

 

 

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 kg lammelår 
  • 3 hvitløksfedd
  • Litt pepper
  • 2 ss smør
  • 2 ts spisskummen
  • Til grønnsaken:
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/2  ts malt spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • 1/2 ts malt Ingefær
  • 3 fedd hvitløk knust 
  • Litt pepper
  • Litt bladpersille hakket
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 kålrot i skiver
  • 1 liten hokkaido gresskar i båter, med skall (skallet er spiselig)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ts honning
  • Frisk mynte
  • Tilbehør :Bulgur, couscous, quinoa eller ris og gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125°C
  2. Bruk en skarp kniv og stikk små snitt i kjøttet. Del hvitløkfedd i biter og stikk inn i snittene. Gni lammelåret med en blanding av smør, salt pepper og spisskummen. Dytt gjerne litt smørblanding inn i kjøttet.
  3. Legg kjøttet over på et stekbrett eller ildfastform. Sett steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og stek til kjernetemperaturen er 65-70 °C for medium stekt og 75 °C for gjennomstekt
  4. Fobered grønnsakene og lag olje og kryddermix til grønnsakene i en bolle. Legg alle grønnsakene sammen med kjøttet de siste 20 -30 minutten av steketiden og hel litt av olje-krydderblandingen over lammelåret. Lammelår på ca 2 kg vil ta ca 2,5. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile.
  5. Hev temperaturen til 200 °C. Ha hakkede tomater og honning i langpannen med grønnsakene og løft forsiktig i grønnsakene og kraften som har dannet seg i bunnen av langpanna. Stek grønnsakene videre i 10 - 15 minutter mens steken hviler. 
  6. Server med dryss av frisk hakket mynte, gresk yoghurt og bulgur.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.