Kylling, sitron og løk tagine

 Chicken, lemon and onion tagine recipe at the bottom of the page 👇🏽

Når jeg lager denne retten, pleier min mann å si ”denne minner meg alltid om din mor”. Og det har han også rett i . Dette er en forenklet versjon fra barndommen. Om du er glad i løk og litt salt, surt og søtt, vil du elske denne retten og lage den om og om igjen. Jeg lager denne retten både med saltsyltete og vanlige friske økologiske sitroner. Malt ingefær og chili kan også tilsettes om man ønsker mer smak. Oppskriften er fra min kokebok Aichas Kjøkken, 2016 Gyldendal.

Kylling, sitron og løk tagine

Personer: 4 - 6

Ingredienser

  • 1 ss havsalt + mer for å smake til
  • 8 fedd hvitløk, grovhakket
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 2 ts gurkemeie
  • olivenolje
  • 6 kyllinglår delt i to, eller én kylling, delt i biter
  • 4 gule løk, halvert og skåret i skiver
  • 1 ts pepper + litt til
  • 1 liten økologisk sitron, vasket i kokende vann og skåret i tynne skiver. Bruk kun saften hvis det er mange steiner i sitronen, for mye stein kan gi bitterhet til retten. Bruker man saltete sitroner er det nok med 1/2 sitron.
  • 3 dl Vann( eller hønsekraft/buljong for mer smak)
  • 1 dl sultana rosiner
  • 2 dl (gjerne mer) store grønne kalamata oliven uten stein
  • Frisk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Knus salt og hakket hvitløk til en paste. Dette kan man gjøre for hånd med gaffel eller i en morter. Overfør krydderpastaen til en stor bolle og rør inn spisskummen, paprika, 1 ts gurkemeie og 3 ss olivenolje. Ha i kylling og bland til alt kjøttet er dekket med krydderblanding. Varm oljen i en stor gryte over middels varme. Legg i kyllingen og stek til kyllingdelene er gyllenbrune på begge sider. Overfør til tallerken og sett til side.
  2. Tilsett 1 ts gurkemeie og løk i gryten og krydre med salt og pepper. Tilsett mer olje om nødvendig, og stek under omrøring til løken er myk og gyllen, ca. 10 minutter.
  3. Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med sitronskiver, rosiner og 3 dl vann og kok opp. Reduser varmen og la det koke med lokket på til kyllingen er gjennomstekt, ca. 40 minutter. Ha i mer vann om nødvendig og smak til med salt og pepper.
  4. Tilsett oliven og strø koriander over kyllingen.
  5. Serveres med brød, ris eller couscous.
  6. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHICKEN, LEMON AND ONION TAGINE. 4 -6 servings

Ingredients

6 chicken thighs divided into two, or one chicken, divided into pieces
1 tablespoon sea salt + more to taste
8 cloves of garlic, coarsely chopped
2 teaspoons cumin
1 teaspoon paprika
2 teaspoons turmeric
olive oil
4 yellow onions, cut in half and sliced
1 teaspoon pepper + some more
1 small organic lemon, washed in boiling water and cut into thin slices. If the lemon has a lot of stones, use only lemon juice. Because the stones might give bitterness to the dish. If you are Using salted lemons it`s enough with 1/2 a lemon
3 dl Water (or chicken broth for more flavor)
1 dl sultana raisins
2 dl (preferably more) large green kalamata olives without stones
Fresh coriander, chopped

Method

Crush salt and chopped garlic into a paste. This can be done by hand with a fork or in a mortar. Transfer the paste to a large bowl and stir in cumin, pepper, 1 teaspoon turmeric and 3 tablespoons of olive oil. Add chicken and mix until all the meat is covered with the spice paste.

Heat oil in a large pot or frying pan over medium heat. Add the chicken and fry until the chicken parts are golden brown on both sides. Transfer to a plate and set aside.

Add 1 teaspoon turmeric and onions to the pot and season with salt and pepper. Add more oil if necessary and cook while stirring until the onions are soft and golden, approx. 10 minutes.

Return the chicken to the pot with onions. Add lemon slices, raisins and 2.5 dl of water and boil. Reduce the heat and let it cook with the lid until the chicken is cooked, approx. 30 minutes. Add more water if necessary and season with salt and pepper.

Add the olives and sprinkle with coriander over the chicken.

Serve with bread, rice or couscous.

6 Comments

  • Avatar
    Riikka Zidane 24. januar 2017 (00:04)

    Denne her er nyyydelig!! Kommer til og bli en fast rett hos oss. Jeg brukte syltede sitroner i tynne skiver i stedet.

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 24. januar 2017 (18:23)

      Så hyggelig! Jeg bruker også som oftest syltete sitroner, men har forenklet den litt til norsk bruk.

  • Avatar
    Stein Arild 10. mars 2018 (14:15)

    En helt suveren rett , en av de få gangene man finner en ny rett som kommer til å havne i min meny … Tusen takk.

  • Avatar
    Inger Lise Olsen 6. august 2018 (19:39)

    Ser veldig spennende ut Aicha Har invitert flere venner på denne kyllingretten på torsdag. Gleder meg veldig og håper at maten blir vellykket

  • Avatar
    Inger Lise Olsen 10. august 2018 (12:05)

    Denne retten, serverte jeg til 8 stykker i går. Dette smakte aldeles nydelig. Jeg brukte også litt aromasopp, som jeg stekte og hadde i gryten. Hadde også gurkemeie i risen. Serverte vitløks baguetter ved siden av. Denne kyllingretten kommer jeg til å lage ofte

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 20. august 2018 (19:23)

      Veldig kjekt med så hyggelig tilbakemelding.

Legg igjen en kommentar til Aicha Bouhlou Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.