Fiskegrateng

Nydelig og litt annerledes oppskrift på fiskegrateng.

 

Fiskegrateng

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g torskefilet uten skinn og bein skåret i terninger
  • 3 gulrøtter i skiver
  • 500 g poteter i skiver
  • 3 ss smør
  • 5 ss mel
  • 5 dl melk
  • 1 - 2 dl vann fra kokte grønsaker
  • 2 egg
  • 2 ss parmesanost , revet
  • 1 ss Dijon sennep
  • 2 ss hakket persille
  • En håndfull panko brødsmuler , eller panermel
  • En håndfull revet mozzarella
  • Salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200°C
  2. Kok poteter og gulrøtter. Lag hvit saus . Ha smør og mel i en annen gryte og varm forsiktig til smøret har smeltet, rør regelmessig og hell i melk og vann fra grønsakene litt og litt. Kok opp under omrøring i 2 – 4 minutter til sausen har tyknet. Ta gryten av varmen og visp inn eggene. Rør i sennep, parmesan ost , fisken (i terninger) og persille . Smak til med salt og pepper. Legg grønnsakene ildfastform. Øs fisk og saus over poteter og gulrøtter. Bland panko brødsmuler med revet mozzarella ost og fordel opp på gratengen. Stek i ovnen i ca 25 minutter. Panko er japansk paneringsmel/rasp og alt blir sprøtt og saftig med det. Men man kan også bare bruke vanlig panermel.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.