Enkel linsegryte med karri
Recipe in english for simple rustic lentil curry at the bottom of this page.👇🏾
#belgvekster
Ingredienser
- Olje til steking
- 1 løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts spisskummen
- (litt chili om du liker det hot)
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ss karri pulver
- 2 poteter, i biter
- 3 gulrøtter, i i biter
- 2 dl linser grønn eller brune
- 1 boks hakkete tomater
- 5 dl grønsak buljong
- Llitt hakket koriander eller persille
Slik gjør du
- Varm oljen i en stor kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett krydder og stek i 1 min til. Rør i poteter, gulrøtter, hakket tomat, grønsakbuljong og linser. Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du skyll dem under vann før bruk.
- Kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker myke og til all væske er kokt inn i ca 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig for kokeprosessen. Smak til med salt og pepper, noen dråper sitron og tilsett koriander eller persille.
Lentil curry, serves 2.
Ingrediens
Oil for cooking1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
1 teaspoon cumin
(Chili flakes if you like it hot)
1/2 teaspoon turmeric
1 tablespoon curry powder
2 potatoes into pieces
3 carrots , in the pieces
2 dl green or brown lentils
1 box choppy tomatoes
5 dl vegetables stock
some chopped koriander or parsley
Julie Henriksen 4. oktober 2018 (09:58)
Jeg har stort sett laget linsesuppe med røde linser, og der har linsene løst seg opp når de var ferdig kokte. Er brune og grønne linser fastere i formen sammenlignet med de røde?
Oppskriften så forøvrig meget god ut! Spiser en del linsesupper om dagen! Blir nødt til å prøve denne!