Enkel linsegryte med karri

Recipe in english for simple rustic lentil curry at the bottom of this page.👇🏾

#belgvekster

 

Enkel linsegryte med karri

Personer: 2

Ingredienser

  • Olje til steking
  • 1 løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts spisskummen
  • (litt chili om du liker det hot)
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ss karri pulver
  • 2 poteter, i biter
  • 3 gulrøtter, i i biter
  • 2 dl linser grønn eller brune
  • 1 boks hakkete tomater
  • 5 dl grønsak buljong
  • Llitt hakket koriander eller persille

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett krydder og stek i 1 min til. Rør i poteter, gulrøtter, hakket tomat, grønsakbuljong og  linser. Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du skyll dem under vann før bruk.
  2. Kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker myke og til all væske er kokt inn i ca 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig for kokeprosessen. Smak til med salt og pepper, noen dråper sitron og tilsett koriander eller persille.

Lentil curry, serves 2.

Ingrediens

Oil for cooking
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
1 teaspoon cumin
(Chili flakes if you like it hot)
1/2 teaspoon turmeric
1 tablespoon curry powder
2 potatoes into pieces
3 carrots , in the pieces
2 dl green or brown lentils
1 box choppy tomatoes
5 dl vegetables stock
some chopped koriander or parsley

Method

Heat the oil in a large saucepan, add the onion and garlic and fry for a few minutes until the onion is soft. Add spices and cook for 1 more min. Stir in the potatoes, carrots, chopped tomato, vegetable stock and lentils. Green and brown lentils do not need soaking, but rinse them under water before use.

Bring to the boil, then cover and simmer for 30 mins until the lentils and vegetables are tender and all liquid is absorbed. Add more water if necessary for the cooking process. Season with salt and pepper, a few drops of lemon and add the chopped coriander or parsley.

1 Comment

  • comment-avatar
    Julie Henriksen 4. oktober 2018 (09:58)

    Jeg har stort sett laget linsesuppe med røde linser, og der har linsene løst seg opp når de var ferdig kokte. Er brune og grønne linser fastere i formen sammenlignet med de røde?

    Oppskriften så forøvrig meget god ut! Spiser en del linsesupper om dagen! Blir nødt til å prøve denne!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.