Enkel granateple salat
A simple pomegranate salad recipe in english at the bottom of this page.👇🏾
Fra Iran til Marokko lages det forskjellige variasjoner av denne knasende salaten med granatepler. Som oftest bruker jeg frisk basilikum eller persille i min variant av salaten og granateplemelasse/ sirup. Granateplemelasse er en intenst smakende sursøtt sirup som lages ved å koke ned saften av granatepler til tykkflytende og intens i smaken. Konsistensen og kvaliteten kan variere betydelig og det er lurt å spørre i butikken hvilken type de vil anbefale. Granateplemelasse/ sirup brukes i salater, i marinader til kjøtt og fugl og kan også brukes i drinker og saus. Den er kanskje mest kjent i valnøttdippen muhammara.
Ingredienser
- Kjerner fra 2 hele granatepler
- 1/2 løk, finhakket
- 1/2 ts havsalt
- 3 ss granateplemelasse
- 1 ss oliveolje
- En liten neve basilikum eller persille, hakket
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene sammen og la de godgjøre seg litt før salaten serveres.
SIMPLE POMEGRANATE SALAD. Serves 4
From Iran to Morocco there are different variations of this crunchy salad with pomegranates. Most often I use fresh basil or parsley in my variation of the salad and pomegranatemelasse. Pomegranate melasse is an intense tasting syrup that is made by cooking the juice of pomegranates until thick and intense flavor. The consistency and quality can vary significantly and it is advisable to ask in the store what type they would recommend. Pomegranatemelasse / syrup is used in salads, marinades for meat and chicken and can also be used in drinks and sauce. It is perhaps best known in the walnut dump muhammara.
1/2 onion, finely chopped
1/2 tsp sea salt
3 tablespoons pomegranate melasse
Basil or parsley, chopped
Ingredients
Kernels from 2 whole pomegranates1/2 onion, finely chopped
1/2 tsp sea salt
3 tablespoons pomegranate melasse
Basil or parsley, chopped